Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τις ανακατατάξεις στις Εθνικές Κατηγορίες και οι ελπίδες του Λεύκιππου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε τις ομάδες που καλύπτουν τα κενά που δημιουργήθηκαν τόσο στην Α2, όσο και σε Β’ και Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά :

«Για την κάλυψη των κενών θέσεων στην Α2 Ανδρών, ΑΟ Τρίτων και ΑΟ Αγρινίου αποδέχθηκαν τη σχετική πρόσκληση και ανεβαίνουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στη Β΄ Εθνική Ανδρών (1ος όμιλος) ανεβαίνει η ΝΕ Μεγαρίδος καθώς έχει προτεραιότητα με βάση τους αγώνες κατάταξης και μετά από αποδοχή της σχετικής πρόσκλησης.

Στη Β΄ Εθνική Ανδρών (2ος όμιλος) ανεβαίνει ο ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών καθώς έχει προτεραιότητα με βάση τους αγώνες κατάταξης και μετά από αποδοχή της σχετικής πρόσκλησης.

Στη Γ΄ Εθνική Ανδρών (2ος όμιλος) ανεβαίνει ο ΑΟΝΣ «Ο Μίλων» μετά από αποδοχή της σχετικής πρόσκλησης».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και την άνοδο του Πρωτέα Γρεβενών στη Β’ Εθνική, ο Λεύκιππος Ξάνθης ειναι πλέον δεύτερος επιλαχών για να ανέβει και αυτός. Πιο μπροστά του προηγείται ο Πολύγυρος, που είχε χάσει στο σχετικό μπαράζ από τα Γρεβενά και είχε τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου, πίσω από τον ΓΑΣ Κομοτηνή και μπροστά από τον Λεύκιππο.

Συνεπώς θα πρέπει να αποσυρθεί ή συγχωνευθεί ή οτιδήποτε άλλο δύο ακόμα ομάδες από τον Βορρά για να μπορέσει να ανέβει ο Λεύκιππος. Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις αυτές μπορούν να βρεθούν, καθώς εκκρεμεί η απόφαση για την ομάδα που θα πάρει την Wild Card στην Basket League και η οποία ενδεχομένως θα αδειάσει μια θέση, ενώ υπάρχουν φήμες για τουλάχιστον δυο ομάδες ότι δυσκολεύονται να κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα παρά την δήλωση συμμετοχής τους.