Ψαλίδι 45% από την ΕΡΤ στην Ξάνθη και σκέψεις για «μπλόκο» στην έναρξη του πρωταθλήματος

Ψαλίδι ύψους 45% αποφάσισε να ζητήσει η ΕΡΤ από την Ξάνθη για να διατηρήσει και να μην καταγγείλει την σύμβαση για τα τηλεοπτικά της δικαιώματα τη νέα σεζόν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, της δίνεται περιθώριο μιας εβδομάδας να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί αυτήν την πρόταση ή όχι. Ίδια πρόταση έχει γίνει και στις άλλες ομάδες τα δικαιώματα των οποίων έχει η ΕΡΤ.

Γενικά, η λογική της νέας κυβέρνησης είναι να απεμπλακεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ή να πληρώνει αρκετά λιγότερα. Ο Παναθηναϊκός ήδη λέγεται ότι φεύγει από την ΕΡΤ με προορισμό τη Nova.

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση Μετόχων της Δημόσιας Τηλεόρασης αποφάσισε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία αποχωρεί χωρίς να υποστεί συνέπειες για τυχόν διαφυγόντα κέρδη.

Πλέον το πρόβλημα το έχει η Ξάνθη που έχει συμβόλαιο 1,6 εκατ. ευρω ετησιως και οι άλλες πέντε ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, οι οποιες ομως αν κρατήσουν ενιαία στάση μπορούν να μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των προσυμφώνων που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ είχαν καταλήξει τα δικαιώματα των Άρη, Ατρόμητου, Ξάνθης, Παναιτωλικού και Λαμίας. Και για τις πέντε ομάδες προτείνεται τεράστιο «ψαλίδι» ύψους 45% στα συμβόλαια ενώ κάτι τέτοιο θα συμβεί και στην περίπτωση του ΟΦΗ.

Οι ομάδες έχουν έως τις 7/8 διορία να απαντήσουν εάν δέχονται την προσφορά ενώ για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 1 πρέπει να συμφωνήσουν τα 2/3 των ομάδων. Με άλλα λόγια, οι πέντε που έχουν μείνει στην ΕΡΤ είναι ικανές να μπλοκάρουν τη σέντρα.

Στις ομάδες της Super League 2 προτάθηκε μείωση 60%, που ήδη απορρίφθηκε από τη διοργανώτρια αρχή. Για λογαριασμό της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας έδωσαν το παρών οι Λεουτσάκος, Ροκάκης, Χριστοβασίλης ενώ εκπροσωπήθηκε και ο Λεβαδειακός, με τις ομάδες να απειλούν με λουκέτο εάν δεν βρεθεί λύση!