«Λευκός καπνός» και… αγώνας δρόμου για τη συμμετοχή της Ένωσης Αλεξανδρούπολης στη Γ’ Εθνική

Την κάθοδο στη Γ’ Εθνική της Ένωσης Αλεξανδρούπολης, ομάδας που θα προκύψει από την συγχώνευση της Ενωσης Ανθειας Αρίστεινου με τον ΑΟ Θράκης Άλεξ, αποφάσισε ουσιαστικά η συνέλευση των μελών και ενδιαφερόμενων για το ποδόσφαιρο της Αλεξανδρούπολης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Σε αντίθεση με την συνάντηση της Δευτέρας που υπήρξε μικρή συμμετοχή και παρόλο που και σε αυτήν την δεύτερη συνάντηση δεν υπήρξε και πάλι κάποια… κοσμοσυρροή, το σημαντικό είναι ότι φάνηκαν να κινητοποιούνται αρκετά πρόσωπα, ορισμένα με σημαντική οικονομική επιφάνεια και ορισμένα άλλα με δυνατό ποδοσφαιρικό εκτόπισμα, που δημιουργούν την τάση για κάθοδο στη Γ’ Εθνική.

Βέβαια από τα λόγια μέχρι την πράξη μεσολαβεί αρκετό τρέξιμο από αρκετούς παράγοντες, αλλά τα πάντα οφείλουν να έχουν γίνει σε μια εβδομάδα, καθώς εκπνέει η προθεσμία συμμετοχής. Ως τις 5 Αυγούστου θεωρητικά υπάρχει αυτή η προθεσμία για τους πρωταθλητές, αλλά από την στιγμή που στην περίπτωση του Έβρου ο Ορέστης δεν θα δηλωθεί, δίνεται παράταση επιπλέον δύο ημερών, ως τις 7 Αυγούστου, για να δηλωθούν δευτεραθλητές.

Ουσιαστικά η νέα ομάδα θα έχει το ΑΦΜ της Ενωσης Άνθειας Αρίστεινου αλλά το νέο όνομα θα είναι η Ενωση Αλεξανδρούπολης, με έμβλημα τον Φάρο. Το εγχείρημα στηρίζουν κατά βάση στελέχη του πρώην Άλεξ, αλλά σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΟ Θράκης Δημήτρη Μερκούρη, έχουν υπάρξει θετικά μηνύματα ακόμα και από ανθρώπους του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που βλεπουν με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να υπάρξει μια προσπάθεια που θα ενώσει τους ποδοσφαιρόφιλους της πρωτεύουσας του Έβρου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η βασική χρηματοδότηση ώστε να βγει η σεζόν με σχετική επιτυχία και προφανή στόχο για την πρώτη χρονιά την παραμονή στη Γ΄Εθνική έχει ήδη σχεδόν εξασφαλιστεί, ενώ εκτιμάται ότι μετά τις επίσημες σχετικές ανακοινώσεις και το τρέξιμο από τα στελέχη που θα βγουν μπροστά, θα αγκαλιάσει την προσπάθεια όλη η πόλη μέσα από διαρκείας και συνδρομές. Μάλιστα, μετά από αυτήν την συνάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δ. Μερκούρης, που έχει βγει ως μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει γυρισμός.

«Η νέα Ένωση Αλεξανδρούπολης κατά 99% θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική», ανέφερε ο ίδιος στο ThrakiSportS διευκρινίζοντας ότι από την δική του πλευρά δεν υπάρχει καμία προσωπική φιλοδοξία να παραμείνει στην ηγεσία της προσπάθειας, αλλά ότι έχει όλη την διάθεση να το κάνει εφόσον δεν βρεθεί κάποιος άλλος καθώς αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν και παράγοντες που επιθυμούν ή έχουν ήδη δεσμευθεί να βοηθήσουν αλλά δεν θέλουν να φανούν. «Μικρές λεπτομέρειες μένουν για την επισημοποίηση. Αν δεν τα καταφέρουμε, αφενός θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφετέρου εγώ προσωπικά σε αυτήν την περίπτωση θα αποσυρθώ συνολικά από το ποδόσφαιρο», ανέφερε ακόμα ο Δ. Μερκούρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τόσο για τον ΑΟ Θράκης Άλεξ του οποίου ηγείται ο ίδιος όσο και για την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου η Γ’ Εθνική είναι μονόδρομος και σε διαφορετική περίπτωση το πιο πιθανό είναι οι δυο αυτές ομάδες να μην αγωνιστούν καν στα τοπικά πρωταθλήματα…