Πρώην σκάουτερ της Ξάνθης και πρώην παίκτης του Πανθρακικού στα φαβορί για τεχνικοί διευθυντές στην Εθνική

Ο Τάκης Φύσσας, που στις αρχές του μήνα εκτέθηκε και στην ψήφο των πολιτών για βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και επομένως έχει και… κυβερνητική στήριξη, εκτός από εμπειρία, ακούγεται έντονα για την θέση του τεχνικού διευθυντή στην Εθνική Ομάδα μετά το τέλος της εποχής του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ωστόσο στην σχετική λίστα των υποψηφίων υπάρχουν και άλλα ονόματα, ανάμεσά τους ενός πρώην σκάουτερ της Ξάνθης και ενός πρώην παίκτη του Πανθρακικού. Ο προπονητής δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά στην ΕΠΟ κινούνται για να καλύψουν όλο το πακέτο, καθώς με το τέλος του Άγγελου Αναστασιάδη ολοκληρώθηκε η συνεργασία και με τον Άγγελο Μπασινά και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

Εκτός λοιπόν από τον Τάκη Φύσσα, που έχει αρκετούς υποστηρικτές στην ΕΠΟ για επιστροφή του στην Εθνική Ομάδα, καθώς είχε τον ρόλο αυτό και επί Σάντος, για την θέση του τεχνικού διευθυντή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπάρχει στην λίστα και η περίπτωση του Κώστα Κωνσταντινίδη, επίσης παλιού διεθνή, που όμως δεν ήταν στο Euro 2004.

Μάλιστα, ήδη λέγεται ότι έχει υπάρξει συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ Ευάγγελου Γραμμένου με τον Κωνσταντινίδη, δεδομένου ότι ο παλαίμαχος αμυντικός μέσος γνωρίζει εξαιρετικά την γερμανική αγορά, από όπου έχει αναζητηθεί ο νέος προπονητής. Υπενθυμίζεται ότι την Ελλάδα έχει δουλέψει στο τμήμα σκάουτερ της Ξάνθης, με το πέρασμα του να θεωρείται επιτυχημένο, ενώ το όνομα του στο παρελθόν είχε «παίξει» για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, χωρίς να επέλθει συμφωνία.

Στα θεωρητικά μείον του είναι ότι δεν αποτελεί μέλος της θρυλικής ομάδας του 2004, αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια αφού ήταν στις επιλογές του Ρεχάγκελ μεχρι και τα προκριματικά εκείνου του τουρνουα. Στην Εθνική αγωνίστηκε από το 1995 έως το 2003 και παρότι συμμετείχε στους προκριματικούς αγώνες του Euro 2004 δεν ήταν στις επιλογές Ρεχάγκελ για την τελική 23άδα που ταξίδεψε στην Πορτογαλία.

Ο Κωνσταντινίδης ως ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πιερικό και στην συνέχεια έπαιξε στον ΟΦΗ, τον Παναθηναϊκό, την Χέρτα Βερολίνου, την Μπόλτον, το Ανόβερο την Κολωνία και τη Νέα Σαλαμίνα. Συνολικά φόρεσε την φανέλα της γαλανόλευκης 38 φορές πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα γκολ!

Επί τάπητος ακόμα έχει τεθεί σύμφωνα με τα αθηναϊκά ρεπορτάζ το όνομα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, μέλους της ομάδας του 2004 που πρόσφατα σχετικά κρέμασε τα παπούτσια του και πριν επτά χρόνια τον ζήσαμε στην Θράκη ως μέλος της ομάδας του Πανθρακικού στη δεύτερη επάνοδό της στην Super League. Ακούγεται ακόμα και ο Άγγελος Χαριστέας, αλλά δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις.