«Αντιπαραθέσεις σε ύφος πεζοδρομίου» οδηγούν τον Ορέστη εκτός Γ’ Εθνικής

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση, που αναμένεται να εκδοθεί ανά πάσα στιγμή, δείχνει να απομένει για την επισημοποίηση της μη καθόδου των πρωταθλητών της ΕΠΣ Έβρου στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο Ορέστης Ορεστιάδας πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου και μαζί της εξασφάλισης της ανόδου στα εθνικά πρωταθλήματα, ωστόσο οι φίλοι του αλλά και οι παίκτες του όλα δείχνουν ότι θα μείνουν με τη… χαρά, γιατί οι βασικοί παράγοντες της ομάδας δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν.

Πριν ένα μήνα πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση για την εκλογή της διοίκησης που θα οδηγήσει την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Ήδη από αυτήν την συνέλευση, φάνηκαν τα πρώτα σύννεφα.

«Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης υπήρξαν αντιπαραθέσεις σε ύφος πεζοδρομίου οι οποίες αμαύρωσαν την όλη εικόνα και πίκραναν κάθε υγιώς σκεπτόμενο παρόν Μέλος. Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την αξιοπρέπεια και την ιστορία του Συλλόγου», σχολίαζε ο ιστορικός του Ορέστη Νίκος Κούκλατζης στο μπλογκ που ο ίδιος έχει δημιουργήσει για την ομάδα.

«Ενόψει και της νέας Κατηγορίας  είναι απαραίτητο το  κλίμα να είναι ενωτικό με μόνο στόχο το καλό και την πρόοδο  του Ορέστη.  Λογικά όλοι  (;)  θέλουμε  το καλό του», κατέληγε εκείνο το άρθρο του. Αυτό είναι και το τελευταίο που ο ίδιος δημοσίευσε στο μπλογκ των φίλων του Ορέστη.

Από τότε πέρασαν 15 μέρες και ξημερώματα της 9ης Ιουλίου ανακοινώθηκε από το facebook της ομάδας ότι «μετά την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης και των διαδοχικών διοικητικών συνευρέσεων, αποφασίσαμε ένα πράγμα. Θα οδηγήσουμε τον Ορέστη μας, εκεί που του αρμόζει, μαζικά και σαν μια γροθιά. (…) Ο Ορέστης θα οδηγηθεί στην Γ Εθνική με τόλμη, με αξιοπρέπεια και με θάρρος. Θα σταθεί στο αθλητικό μπόι που της αρμόζει. Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ θα αγωνίζεται στην Γ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία επειδή το επιτάσσει ο αθλητικός κόσμος και το αθλητικό στερέωμα της περιοχής».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι «στα διοικητικά συμβούλια που έλαβαν μέρος το προηγούμενο διάστημα, πλήθος κόσμου έδωσαν τις εγγυήσεις ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στην ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία και ότι θα το υλοποιήσουμε όπως μας αρμόζει. Συνεχίζουμε ακάθεκτα στην λογική της συγκροτημένης διοίκησης που θα ικανοποιεί τις συνθήκες και τις δυνατότητες του σωματείου». Μάλιστα, ανακοινώνονταν ο Παναγιώτης Βαγγελούδης ως νέος πρόεδρος, διαδεχόμενος τον Θεόδωρο Περεντίδη που παρέμεινε αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ανδρικής ομάδας.

Το γεγονός ότι από την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης μέχρι αυτήν την ανακοίνωση χρειάστηκε να περάσουν 15 ημέρες προκάλεσε πολλές απορίες. Ωστόσο όλοι καθησυχάστηκαν από την κατηγορηματική δήλωση ότι «πλήθος κόσμου έδωσαν τις εγγυήσεις ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στην εθνική κατηγορία». Έκτοτε, επισήμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Πέρα από μια ανακοίνωση ότι «την Δευτέρα 15/07/2019 στις 20:00 στο εργατικό κέντρο Ορεστιάδας προσκαλούνται να έρθουν όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν το διοικητικό σχήμα στην προσπάθεια που γίνεται να οδηγηθεί η ομάδα ένα βήμα παραπάνω».

Ποτέ επισήμως δεν μάθαμε πόσοι και ποιοι βρέθηκαν σε αυτήν την συνάντηση, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν των μελών του νέου Δ.Σ. (και μάλιστα όχι όλων) οι παράγοντες μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το ThrakiSportS αναδείκνυε ότι κόντρα στις επίσημες ανακοινώσεις υπάρχει σοβαρό θέμα μη καθόδου της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα, λύση δεν φαινόταν και αντί να επιβεβαιώνονται όσα επίσημα ανακοινώνονταν, έδειχναν να επιβεβαιώνονται όσα έγραψε από την αρχή και όφειλαν να ηχήσουν ως καμπανάκι το μπλογκ των φίλων του Ορέστη: αντιπαραθέσεις σε ύφος πεζοδρομίου και αμφισβήτηση αν όλοι οι Ορεστιαδίτες ενωμένοι στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια.

Πλέον η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη. Το ζήτημα είναι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για αυτό το φιάσκο, γιατί αναμφισβήτητα πρόκειται για φιάσκο. Και εφόσον η απόφαση είναι ειλημμένη, καλό είναι να γίνει επισήμως γνωστή μιαν ώρα αρχύτερα. Ήδη στην Αλεξανδρούπολη γίνονται κινήσεις για την συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας που θα πάρει το ΑΦΜ της Άνθειας αλλά θα έχει το βαρύ όνομα του Άλεξ. Ωστόσο κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι η προσπάθεια θα στεφθεί από επιτυχία και ο κίνδυνος να μείνει ο Έβρος χωρίς εκπρόσωπος στη Γ’ Εθνική θα είναι μεγάλος. Και οι ευθύνες πολλές και σοβαρές – που ήδη αναζητούνται από τον φίλαθλο κόσμο…