Europa League: Βασικός και εκ των κορυφαίων ο Γούτας στη μεγάλη νίκη του Ατρόμητου στη Σλοβακία

O Aτρόμητος κατάφερε να κερδίσει μέσα στην Σλοβακία την Ντουνάισκα με 2-1 και να πάρει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Περιστέρι. Τρομερός ο Ούμπιδες που σκόραρε και μοίρασε, αλλά μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Γούτας.

Ο Θασίτης πρώην παίκτης της Ξάνθης ξεκίνησε ως βασικός στο παιχνίδι και διατηρήθηκε σε όλο το 90λεπτο από τον Γιάννη Αναστασίου, καθώς ήταν από τους διακριθέντες για την ομάδα του.

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τον Ατρόμητο να μπαίνει παγωμένο στο αγωνιστικό χώρο με συνέπεια από νωρίς να αμύνεται πίσω από την μπάλα. Πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήρθε από τους γηπεδούχους στο δέκατο λέπτο με τον Μέγιερι να μπλοκάρε το φάουλ του Ρόναν.

Κόντρα στον ρυθμό του παιχνιδιού ο Ατρόμητος βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βέλλιο να βλέπει τον Αργεντινό στα δεξιά ο οποίος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του αμυντικού να παίρνει ύψος και στην κίνηση ο Ούμπιδες σημάδεψε την αντίθετη γωνία σκοράροντας ένα πολύ όμορφο γκολ!

Η ισοφάριση ήρθε στο 35′ με την Ντουνάισκα να σκοράρει με τον Βίντα, αφού πριν ο Χαρίσης έχασε τη μπάλα από δεξιά με τον Βίντα να παίρνει την πάσα μερικά μέτρα έξω από την περιοχή και με τρομερό σουτ να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Μέγερι.

Οι Περιστεριώτες κατάφεραν ωστόσο να πάρουν προβάδισμα πριν πάνε στα αποδυτήρια με το Μανούσο να βρίσκει τα δίχτυα της Σλοβακικής ομάδας. Ο Νάτσος άνοιξε την μπάλα δεξιά στον Ούμπιδες και με τη σειρά του εκείνος έκανε την σέντρα στο πρώτο δοκάρι με τον Βέλλιο να βρίσκει αέρα και την μπάλα να περνάει στα πόδια του Μανούσου που εκτέλεσε στην κίνηση κάνοντας 1-2!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος έδωσε χώρο αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, αφού ήταν καλά στημένη η αμυντική του λειτουργία με τον Γούτα να καθαρίζει όσες φάσεις χρειάστηκε. Στο τέλος ο Ατρόμητος έχασε την ευκαρία να κλειδώσει την πρόκριση με τον Ρόσα που απέφυγε δυο φορές τον τερματοφύλακα και πλάσαρε σε κενή εστία από τη μεγάλη περιοχή σημαδεύοντας το οριζόντιο. Πλέον οι Περιστεριώτες καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους 2-1 να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση την άλλη Πέμπτη στην Ελλάδα.