Μεγάλες αλλαγές και έργα 8 εκατ. ευρώ στο άμεσο μέλλον σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ορεστιάδας

Αλλαγές στο άμεσο μέλλον αναμένεται να υπάρξουν στις  δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ορεστιάδας, σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενεί το Ράδιο Έβρος στην ιστοσελίδα του.

Αναλυτικότερα, στον προαύλειο χώρο του πρώτου γυμνασίου και λυκείου θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και θα τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής που θα είναι διαθέσιμα προς χρήση προς όλους τους δημότες. Οι διαδικασίες έχουν αρχίσει ήδη και θα συνεχιστούν και εντός του σχολικού έτους 2019-2020.

Σημειώνεται πως η ανανέωση του αύλειου χώρου θα περιλαμβάνει διαμόρφωση γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 διαστάσεων 24,00×21,00μ. με σύνθετο χλοοτάπητα, κατασκευή περίφραξης συνολικού ύψους 5,5μ, τοποθέτηση εξωτερικά του γηπέδου ξύλινων καθισμάτων και κάδων απορριμμάτων, διαμόρφωση του υπάρχοντος γηπέδου μπάσκετ με νέο ασφαλτικό και πλαστικό τάπητα.

Στο γήπεδο μπάσκετ θα προβλεφθεί και υποδομή (οπές) για γήπεδο βόλεϊ. Επίσης θα γίνει κατασκευή φρεατίων ομβρίων, τοποθέτηση βάσης δαπέδου ασφαλείας και αθλητικά όργανα εκγύμνασης εξωτερικού χώρου.

Μία μεγάλη ενεργειακή επένδυση θα γίνει στον ευρύτερο χώρο του κολυμβητηρίου και του παλιού κλειστού αλλά και στο καινούριο κλειστό «Νίκος Σαμαράς». Η ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Στο κολυμβητήριο, στο παλιό κλειστό, στο όγδοο δημοτικό και στο δεύτερο γυμνάσιο θα επενδυθεί το ποσό των 5.500.000 ευρώ ενώ στο καινούριο κλειστό  «Νίκος Σαμαράς» θα δοθούν περίπου 2.500.000 ευρώ για την συντήρηση αλλά, την συνολική του λειτουργία και θέματα όπως η θέρμανση. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης η πρόταση προβλέπει την αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης με νέο σύστημα γεωθερμικών αντλιών θερμότητας, την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών συνολικού εμβαδού 60 τετραγωνικών μέτρων για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ), την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με LED αλλά και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 80kW.

Όπως φαίνεται από το δελτίο Τύπου αφού εγκρίθηκαν οι αλλαγές που θα γίνουν στο νέο κλειστό Γυμναστηρίου “Νίκος Σαμαράς”, έδρα του ΑΟ αλλά και του Άθλου Ορεστιάδας, θα καταστήσουν βιώσιμη τη λειτουργία του και οι εικόνες ενός παγωμένου γηπέδου θα μείνουν στο παρελθόν.