Διεγράφησαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου βεβαιωμένα μισθώματα στο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

Αίσθηση προκάλεσαν τα θέματα 26 και 27 της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, που αφορούσαν διαγραφή – απαλλαγή βεβαιωμένων μισθωμάτων στο κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης».

Αρκετοί αναρωτήθηκαν ποιος ο λόγος να χαριστούν μισθώματα για τα οποία έχει συμφωνηθεί η καταβολή τους και μάλιστα με απόφαση σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, λίγο πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή τη πόλης.

Στην σχετική ημερήσια διάταξη για τα συγκεκριμένα ζητήματα αναφέρεται:

26. Λήψη απόφασης για διαγραφή –απαλλαγή βεβαιωμένων μισθωμάτων κυλικείου κλειστού κολυμβητηρίου ¨Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης¨ Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Βαταμίδης Ι.)

27. Λήψη απόφασης για διαγραφή –απαλλαγή βεβαιωμένων μισθωμάτων καταστήματος πώλησης αθλητικής ένδυσης και εξοπλισμού κλειστού κολυμβητηρίου ¨Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης¨ Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Βαταμίδης Ι.)

Αν και ως εισηγητής αναφέρεται ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης, ο ίδιος ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης κλήθηκε να δικαιολογήσει στο σώμα την απόφαση και υποστήριξε ότι «όπως έγινε και πέρυσι, έτσι και φέτος διαγράφονται τα μισθώματα για το διάστημα από τις 16/7 ως και τις 10/9 που το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό».

Πάνω σε αυτό το ζήτημα ωστόσο, υπήρξε ερώτημα από την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Ελένη Ινζτεπελίδου. Όπως είπε, «από την στιγμή που αυτό συνέβη και πέρυσι, γιατί δεν κάνουμε μίσθθωση για 7 και 8 μήνες και προτιμούμε να κάνουμε για όλον τον χρόνο τρέχοντας μετά να διαγράφουμε τα μισθώματα;».

Η ίδια ψήφισε λευκό σχολιάζοντας ότι έτσι μπορεί και να υπάρχει νόθευση του ανταγωνισμού αποτρέποντας άλλους ενδιαφερόμενους. Ετσι η απαλλαγή των μισθωμάτων στο κυλικείο και στο κατάστημα πώλησης αθλητικής ένδυσης που λειτουργεί μέσα στο κολυμβητήριο πέρασε κατά πλειοψηφία, αλλά όχι ομόφωνα.