Οι επώνυμοι που “παρέλασαν” από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για την 3η επέτειο από το πραξικόπημα στην Τουρκία

Στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για την 3η επέτειο από το πραξικόπημα στην  Τουρκία,  παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί βουλευτές, πρώην και ενεργεία, αυτοδιοικητικοί από όλη την Θράκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προξένου Μουράτ Ομέρογλου.

Ως επέτειος μαρτύρων χαρακτηρίστηκε η τελετή και έγινε στον αύλειο χώρο του προξενείου στην πόλη μας, υπό τον Τούρκο πρόξενο. Το προξενείο άνοιξε και φέτος τις πόρτες του για να καταδικάσει τα όσα έλαβαν χώρα τη νύχτα της 15ης προς 16η Ιουλίου του 2016 στη γειτονική χώρα. Με τον κο Ομέρογλου να κάνει σαφείς αναφορές στην οργάνωση FETO, ομιλία του ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και προσευχή από τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, κύλησε η τελετή που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί. Πρώην βουλευτές όπως ο Μουσταφά Μουσταφά, εν ενεργεία βουλευτές όπως ο Χουσείν Ζειμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ,  και αυτοδιοικητικοί όπως ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο απερχόμενος δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά, ο αντιπεριφερειάρχης Ταρκάν Μουλταζά,

Σήμερα στο χωριό Σκάλωμα του νομού Ροδόπης, αναμένεται να γίνει προσευχή στη μνήμη του καταγόμενου από το χωριό φωτορεπόρτερ Μουσταφά Τζαμπάζ, ο οποίος έχασε την ζωή του στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Πηγή : https://www.xronos.gr