Σε πλειστηριασμό δύο ακίνητα του Βρύζα σε Ξάνθη και Χαλκιδική για το χρέος στον Σαλπιγγίδη

Αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του ηλεκτρονικού «σφυριού» βρίσκεται ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Ζήσης Βρύζας!

O άλλοτε σέντερ φορ του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ομάδας, σύμφωνα με την ειδική επί δικαστικών θεμάτων ιστοσελίδα dikastiko.gr, δέχεται στενό «μαρκάρισμα» τόσο από πιστωτικό ίδρυμα όσο και από τον πρώην συμπαίκτη του, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος προ λίγων μηνών κέρδισε τον δικαστικό αγώνα που είχε αρχίσει εδώ και χρόνια σε βάρος του άλλοτε συμπαίκτη του.

Αφορμή για τη διαμάχη τους στάθηκε ποσό ύψους 65.000 ευρώ που δάνεισε ο Δ. Σαλπιγγίδης στον Ζήση Βρύζα το 2013 και έμειναν «δανεικά και αγύριστα». Οι  δύο ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στα δικαστήρια όταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αποφάσισε να καταθέσει αγωγή κατά του άλλοτε συμπαίκτη του προκειμένου να λάβει πίσω το μεγάλο ποσό που του είχε δανείσει. Η αγωγή του Σαλπιγγίδη εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του2018 και στις 18 Απριλίου 2019 εκδόθηκε η απόφαση που τον δικαιώνει.

Συγκεκριμένα, το 2013 μεταξύ των δύο ανδρών συντάχθηκε σύμβαση δανείου και τα χρήματα δόθηκαν σε δύο δόσεις. Η συμφωνία, που στην πορεία χάλασε, ήταν τα 65.000 ευρώ να  -επιστραφούν μέχρι και το τέλος του 2013. Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια και αφού τα χρήματα δεν δόθηκαν πίσω οι δύο άνδρες, υπέγραψαν νέα σύμβαση, σύμφωνα με την οποία, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έδωσε νέα προθεσμία στον Ζήση Βρύζα μέχρι και τις αρχές του 2016 για να τακτοποιήσει την οικονομική εκκρεμότητα απέναντι του. Φυσικά, ούτε κι αυτή η νέα συμφωνία τηρήθηκε. Έτσι,  από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ο Σαλπιγγίδης άρχισε να τα διεκδικεί αρχικά μέσω εξωδίκου και στην συνέχεια μέσω της κατάθεσης αγωγής τα χρήματα του.

Τελικά, έξι χρόνια μετά ο Δ. Σαλπιγγίδης βγάζει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» το σπίτι του Ζήση Βρύζα προκειμένου να λάβει τα χρήματα του πίσω. Πρόκειται για μία όμορφη μεζονέτα που ανήκει στον άλλοτε συμπαίκτη του και βρίσκεται στο συγκρότημα «Γαλανό» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2020 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 250.000 ευρώ.

Η έκθεση κατάσχεσης

Σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης, η μεζονέτα του πρώην σέντερ φορ είναι δεύτερη από τη θάλασσα, πανταχόθεν ελεύθερη, διαμπερής, διαθέτει μεγάλους εξώστες, μπροστά και πίσω, ενώ είναι σύγχρονου και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και καλής αισθητικής. Μάλιστα, είναι επενδεδυμένη εξωτερικά με διακοσμητική πέτρα (πέτρα Αφύτου) και διαθέτει κεραμοσκεπή. Διαθέτει, επίσης, ευρύχωρο και αυτοτελώς οριοθετημένο περιβάλλοντα χώρο (500,00 τ.μ., περίπου), εντός του οποίου υπάρχει πισίνα, γκαζόν και φυτά. Επιπλέον, διαθέτει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και τον Τορωναίο κόλπο. Η κατάσχεση της πραγματοποιήθηκε για χρέη ύψους 97.232,38 ευρώ στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ενώ για το ίδιο ακίνητο έχει εγγραφεί προσημείωση υποθήκης στις 23 Φεβρουαρίου 2010 υπέρ της τράπεζας Eurobank μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μοναδικός πλειστηριασμός που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ζήσης Βρύζας. Κι αυτό επειδή στις 6 Νοεμβρίου 2019 έχει οριστεί να βρει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και ένα διαμέρισμα που του ανήκει στην Ξάνθη.

Το δεύτερο ηλεκτρονικό «σφυρί» ήρθε για τον Ζήση Βρύζα μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης το οποίο αποφάσισε τον πλειστηριασμό του διαμερίσματος (κατοικίας) του και μίας αποθήκης στην Ξάνθη για χρέη ύψους 98.062, 97 ευρώ (πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης) για χρέη του στην τράπεζα Πειραιώς.

Το εν λόγω διαμέρισμα βρίσκεται στον έκτο όροφο πολυκατοικίας και αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα-καθιστικό, διάδρομο και τουαλέτα με επιφάνεια 75,90 τ.μ ενώ η αποθήκη βρίσκεται στον ημιώροφο της ίδιας πολυκατοικίας. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί για το διαμέρισμα στις 87.149 ευρώ και για την αποθήκη στα 1.857 ευρώ.