Ραλλία Χρηστίδου: H 11η Θρακιώτισσα που θα καθίσει στα έδρανα της Βουλής

Μετά το πέρασμα των εκλογών στις 7 Ιουλίου και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, είχαμε πολλά νέα πρόσωπα τα οποία εξελέγησαν και επιλέχθησαν από τον ελληνικό λαό για τα έδρανα της Βουλής.

Μέσα σε αυτά τα άτομα συναντάμε και την τραγουδίστρια, Ραλλία Χρηστίδου, η οποία εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ραλλία Χρηστίδου η οποία κατάγεται από το Νέο Ηράκλειο Αττικής, έχει ρίζες από τη Θράκη, με τον πατέρας της να κατάγεται από την Ξάνθη. Η μητέρα της αντιθέτως από τον Πειραιά, οικογένεια προσφυγική.

Η Ραλλία Χρηστίδου, με σχεδόν 20 χιλιάδες ψήφους εξελέγη στον Β3′ Νότιο Τομέα Αθηνών. Είχε κατέβει και στις ευρωεκλογές το Μάιο αλλά παρά τις σχεδόν 62.500 ψήφους δεν κατάφερε να μπεί στην ευρωβουλή.

Όπως τόνισε η ίδια στο ethnos.gr, «το θετικό από τη χθεσινή ημέρα είναι ότι όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώνει την ισχύ του στην πολιτική σκηνή, αλλά αποτελεί την κεντρική, βασική δύναμη στον προοδευτικό χώρο και μπορεί στη νέα ημέρα να σκεφτεί τις νέες θετικές δράσεις του, στο άμεσο μέλλον. Είμαι ευχαριστημένη για την προεκλογική καμπάνια του κόμματός μας, έπειτα από μια θητεία κατά την οποία η κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, έκανε μια σειρά ιστορικών τομών, με προεξάρχουσα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Το αποτέλεσμα, όμως, των εκλογών καταγράφεται ως ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η επόμενη ερώτησή μας: «Σίγουρα αποτελεί μια ήττα, αλλά όχι στρατηγική, όπως κάποιοι περίμεναν», ήταν η απάντησή της, για να συνεχίσει: «Το θέμα είναι το μεγάλο ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις νεαρές ηλικιακές ομάδες και αυτό είναι κάτι το οποίο μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, αφού σημαίνει ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να γεννήσουν ελπίδα στον ορίζοντα της χώρας μας.

Άλλωστε, μια ήττα μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικό, να αναλογιστείς τα σωστά και τα λάθη σου, διατηρώντας ακέραια την κομματική βάση σου. Σε τελική ανάλυση, μια ήττα σε κάνει πιο σοφό», πιστεύει η ίδια, δηλώνοντας -πάντα στη συνέντευξη την οποία μας παραχώρησε- πως είναι έτοιμη να ριχθεί στους αγώνες μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Πηγή : https://www.ethnos.gr