Ολονύχτιο θρίλερ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για δύο από τις 10 έδρες στη Θράκη

Δύο από τις δέκα βουλευτικές έδρες στην Θράκη δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα και πιθανότατα θα κριθούν το πρωί ή τις επανακαταμετρήσεις των Πρωτοδικείων.

Όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, από τις δέκα έδρες της Θράκης πέντε βουλευτές εκλέγει η ΝΔ που βγάζει ως γνωστόν αυτοδύναμη κυβέρνηση με 158 βουλυτές, τρεις έδρες εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και δύο το ΚΙΝΑΛ. Και τα δυο θρίλερ που βρισκονται σε εξέλιξη έχουν με έδρες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ξανθη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με τον Χουσεϊν Ζεϊμπέκ να επανεκλέγεται βουλευτής. Είναι ένας από τον μονοψήφιο αριθμό νομών που δεν βάφονται μπλε στον χάρτη της Ελλάδας. Η ΝΔ εκλέγει έναν βουλευτή και είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι ο Σπύρος Τσιλιγγίρης. Τέλος, το ΚΙΝΑΛ εκλέγει επίσης μια έδρα και την καταλαμβάνει ο Μπαράν Μπουρχάν.

Στην Ροδόπη τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει για τις δυο από τις τρεις έδρες. Η ΝΔ αναδεικνυεται πρώτο κόμμα και πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος εκλέγεται πανηγυρικά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με πάνω από 10.000 σταυρούς. Πάνω από 10.000 σταυρούς έχει και ο Ιλχάν Αχμέτ που εκλέγεται επίσης βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ. Τέλος, μια έδρα εκλέγει και ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως έχουμε θρίλερ. Η διαφορά στις 2.16πμ ήταν 11 σταυροί υπέρ του Οζκιούρ Φερχάτ αλλά πέντε λεπτά μετά είχε βρεθεί 150 σταυρούς επάνω του ο Τάκης Χαρίτου και ενώ απομένουν 20 εκλογικά τμήματα. Το ένα θρίλερ της βραδιάς στην Θράκη.

Το άλλο το έχουμε στον Έβρο – και πάλι στην μία έδρα που εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε 268 από τα 369 εκλογικά τμήματα η Νατάσσα Γκαρά μόλις κατάφερε να περάσει ξανά στην πρώτη θέση με διαφορά μόλις 54 σταυρών από τον Μενέλαο Μαλτέζο, ο οποίος προηγούνταν σταθερά το προηγούμενο δίωρο. Επειδή απομένει ωστόσο ακόμα πάνω από το 27% των εκλογικών τμημάτων για να ενσωματωθεί, όλα μπορούν να συμβούν. Από εκεί και πέρα, δεδομένα η ΝΔ εκλέγει τρεις βουλευτές στον Έβρο και αυτοί κατά σειρά σταυρών είναι ο Τάσος Δημοσχάκης, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο Σταύρος Κελέτσης χωρίς να μπορεί καποιος να τους απειλήσει.

Συνεπώς με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα οι 10 βουλευτές της Θράκης θα είναι ο κομοτηναίος Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο ξανθιώτης Σπύρος Τσιλιγγίρης και οι εβρίτες Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης από τη ΝΔ, ο κομοτηναίος Ιλχάν Αχμέτ και ο ξανθιώτης Μπουρχάν Μπαράν από το ΚΙΝΑΛ και τέλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ξανθιώτης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο κομοτηναίος Τάκης Χαρίτου ή ο Οζκιούρ Φερχάτ και τέλος στον Έβρο η Νατάσσα Γκαρά ή ο Μενέλαος Μαλτέζος.