Το θρίλερ έληξε στην Ροδόπη, συνεχίζεται στον Έβρο! Ο Δημήτρης Χαρίτου στο νήμα επικράτησε του Οζγκιούρ Φερχάτ

Στην Βουλή και την έδρα του Σύριζα πήρε στις καθυστερήσεις ο Δημήτρης Χαρίτου με διαφορά ελάχιστων ψήφων από τον Οζγκιούρ Φερχάτ.

Συγκεκριμένα ο Χαρίτου αν και βρισκόταν πίσω στην καταμέτρηση μετά τις 2 πήρε οριακό προβάδισμα και μετά την τελική καταμέτρηση με διαφορά μόλις 250 ψήφων πήρε την έδρα του Σύριζα.

Στο 99,29% και 2 τμήματα να απομένουν από τα 282, ο Χαρίτου έχει 5.622 ψήφους έναντι 5.381 του Φερχάτ. Οι αλλοι δυο βουλευτές θα είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από την ΝΔ και ο Αχμέτ Ιλχάν από το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ.

Μάχη για την μοναδική έδρα του Συριζα έχουμε και στον Έβρο με την βουλευτή Νατάσα Γκαρά να προηγείται 300 περίπου ψήφων του Μενέλαου Μαλτέζου στο 85% της ενσωμάτωσης ενώ δεν έχεουν καταμετρηθεί 55 από τα 369 εκλογικά τμήματα (6617 η Γκαρά, 6351 ο Μαλτέζος). Σίγουροι βουλευτές ακόμα θα είναι οι Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελετσης από την ΝΔ.

Στην Ξάνθη όλα εχουν ξεκαθαρίσει με καταμέτρημενα όλα τα τμήματα. Βουλευτές Ξάνθης θα είναι ο Χουσείν Ζειμπεκ από το Σύριζα, ο Σπύρος Τσιλιγγιρης από την ΝΔ και ο Μπουρζάν Μπαράν από το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ με 2.136 ψήφους εναντι του Φώτη Καραλίδη που έμείνε εκτός με 1.549.