Ο Κομοτηναίος αρχηγός του Λεύκιππου που έχει αναλάβει την ευθύνη της διατροφής των παικτών του ΑΟΞ

Μπορεί ο φόρτος εργασίας λόγω κάθε λογής υποχρεώσεων, οικογενειακών, επαγγελματικών και διδακτορικού, να είναι αυξημένος, ωστόσο ο Κομοτηναίος φόργουορντ σεντερ του Λεύκιππου έχει βαλθεί να αποδείξει ότι χωράνε οχι δύο αλλά και περισσότερα καρπούζια στην ίδια μασχάλη και έχει αναλάβει μέσα σε ολα τα άλλα και τον ρόλο του διατροφολόγου της ομαδας του ΑΟΞ.

Με αυτήν την ιδιότητα μάλιστα βρεθηκε στην πρεμιέρα του ΑΟΞ ο 31χρονος ύψους 1.98 μπασκετμπολιστας του Λεύκιππου, ο οποίος τυγχάνει αρχηγός της ομάδας μπάσκετ αλλά είναι και απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο Κομοτηναίος στην καταγωγή Σταμπουλής ξεκίνησε σε ηλικία 10 ετών το μπάσκετ από τις ακαδημίες του ΓΑΣ Κομοτηνή και κατόπιν λόγω σπουδων βρέθηκε Αθήνα όπου αγωνίστηκε από 2 χρόνια σε Έσπερο Καλλιθέας (Γ’ Εθνική Κατηγορία και Α’ ΕΣΚΑΝΑ) και Αίολο – Ταύρο (Α’ ΕΣΚΑ και Γ’ Εθνική). Επέστρεψε το 2010 στην Κομοτηνή ως πτυχιούχος και αφού παρέμεινε στον ΓΑΣ για μια διετια, μετακόμισε για άλλα 2 χρόνια στην Ασπίδα Ξάνθης (Γ’ και Β’ Εθνική).

Την τελευταία τριετία αγωνίζεται στον φιλόδοξο Λεύκιππο Ξάνθης, όπου και φέτος ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσει με την παρουσία του κάτω από τα αντίπαλα καλάθια όποτε οι υποχρεώσεις του το επιτρέπουν. Μαζί με τον Θοδωρο Στμαμπουλή στην πρώτη προπόνηση του ΑΟΞ ήταν και η «ψυχή» του Λεύκιππου και μέλος του Δ.Σ. Τόλης Αποστολίδης, γνωστός για την μεγάλη αγάπη που τρέφει, πέρα από τον Λεύκιππο, και για την ομάδα του ΑΟΞ (κάτω φωτο).