Η φοιτήτρια του ΔΠΘ, πρώην μπασκετμπολίστρια και νυν «Βασίλισσα» που ανέλαβε μεταφράστρια του Ραμίρεθ στην Ξάνθη

Τις εντυπώσεις στην συνέντευξη Τύπου του Κίκο Ραμίρεθ έκλεψε, πέρα από τον νέο προπονητή της Ξάνθης, η εντυπωσιακή μεταφράστριά του Μαρία Σότο Γκονζάλες.

Με καταγωγή από το Σαντιάγο, πρωτεύουσα της Χιλής, η Μαρία είναι γνώριμο πρόσωπο για την κοινωνία της περιοχής και δη την αθλητική. Βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 13 χρόνια και στην Ξάνθη τα τελευταία τρία ως… φοιτήτρια, καθώς σπουδάζει στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από μικρή αγαπούσε τον αθλητισμό και μέχρι να έρθει για σπουδές είε δοκιμάσει την τύχη της στο μπάσκετ έχοντας δελτίο στην ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου στην Κατερίνη, στην πόλη όπου εγκατάθηκε με την οικογένειά της το 2006 και στην οποία έβγαλε το σχολείο.

Με τον ερχομό της στην Θράκη δοκίμασε το ποδόσφαιρο, ως παίκτρια της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας Βασίλισσα του Απόστολου Κουτρουλού, που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική. Με το Νο6 στην φανέλα, γρήγορα κατάφερε να κερδίσει θέση στην εκδεκάδα, αγωνιζόμενη στο δεξί άκρο της άμυνας.

Από εκεί την ανακάλυψαν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ξάνθη και δεδομένου ότι η μητρική της γλώσσα είναι τα ισπανικά ενώ η ίδια πλέον έχει γίνει Ελληνίδα, μιλώντας άπταιστα και τα ελληνικά, της ανέθεσαν ρόλο μεταφράστριας στην επίσημη παρουσίαση του Ραμίρεθ. Και αν και είχε το άγχος της πρωτάρας, τα πήγε στον νέο αυτό ρόλο περίφημα…