Κερδίστε προσκλήσεις και δείτε μαζί με το παιδί σας τον πρώτο καταγεγραμμένο «αγώνα» της ιστορίας

Η ιστορία του «Λαγού με τη Χελώνα», του πασίγνωστου μύθου του Αισώπου, είναι ο αρχαιότερος αγώνας που έχει καταγραφεί ποτέ. Με άλλα λόγια, η παλαιότερη μορφή αθλητικής έκφρασης. Αλλά και η πιο διδακτική, ακόμα και στις μέρες μας.

Αυτήν την ιστορία παρουσιάζει (και) στο κοινό της Θράκης το Μικρό Θέατρο Λάρισας, που επιστρέφει στα μέρη μας με μια παραγωγή σε σκηνοθεσία του Γιώργου Πούλη που αποτελεί την κορυφαία ίσως καλοκαιρινή πρόταση για όλη την οικογένεια.

Η παιδική παράσταση από το Μικρό Θέατρο Λάρισας, που φέτος κλείνει αισίως τα 10 χρόνια συνεπούς παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου, θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων φίλων μας.

Ο Λαγός και η Χελώνα, Η Αλεπού και το Κοράκι, Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, Η Αλεπού και τα Σταφύλια, Η Αλεπού και ο Τράγος ,ο Ψεύτης Βοσκός & ο Ηλιος και Βοριάς, μετρούν αιώνες ιστορίας και δεν παύουν ποτέ να αποτελούν την επιτομή της ηθικοδιδαχής. Μέσα από τον συμβολικό και αλληγορικό τους χαρακτήρα, οι μύθοι του Αισώπου έχουν ιδιαίτερη χάρη, θαυμαστή απλότητα κι άφταστη διδακτικότητα. Με τη μοναδική ικανότητα του Αισώπου να δίνει στα ζώα των μύθων του ανθρώπινη ιδιότητα, ψυχή και λαλιά, αλλά και το επιμύθιο που ήταν πάντοτε απλοϊκό κι εύληπτο για τα παιδιά. Ετσι και στην συγκεκριμέμη παράσταση οι εξανθρωπισμένοι ήρωες διδάσκουν αλλά πρώτα μαθαίνουν και οι ίδιοι από τα παθήματά τους.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Τρίτη 9 Ιουλίου στην Ξάνθη, την Τετάρτη 10 Ιουλίου στην Κομοτηνή και την Πέμπτη 11 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη.

ΘΕΡΙΝΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΩΡΑ 21.00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΥΡΓΕΛΗ τηλ – 25410 72363
Προπώληση 8€ – Ταμείο 10€ – VIVA.GR

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΩΡΑ 21.00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – τηλ 25310 84040 
Προπώληση 8€ – Ταμείο 10€ – VIVA.GR

ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΚΟΠΑΡΚΟΥ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΩΡΑ 21.00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΑΤΑΜΙΔΗ – τηλ 25510 25446
Προπώληση 8€ – Ταμείο 10€ – VIVA.GR

To ThrakiSportS σε συνεργασία με το Μικρό Θέατρο Λάρισας δίνει την δυνατότητα σε έξι αναγνώστες του να παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους την παράσταση που παρουσιάζει τα ηθικά διδάγματα από τον πρώτο αθλητικό αγώνα της ιστορίας, αυτόν που έχει καταγράψει ο Άισωπος στο μύθο του Λαγού με τη Χελώνα. Κερδίστε από δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση σε κάθε πόλη της Θράκης, κάνοντας απλά like στο σχετικό ποστ στην σελίδα του ThrakiSportS στο facebook και γράφοντας σχόλιο από κάτω την πόλη για την οποία επιθυμείτε να κερδίσετε από μία διπλή πρόσκληση της παιδικής παράστασης. Θα δοθούν δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Ξάνθης στις 9/7, δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Κομοτηνής στις 9/7 και δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Αλεξανδρούπολης στις 10/7. Καλή επιτυχία…