Ξεκινά με σημαντικούς διεθνείς αγώνες την θερινή σεζόν ο δευτεραθλητής Ευρώπης Κώστας Μπανιώτης

Η καλοκαιρινή αγωνιστική σεζόν στον στίβο έχει ξεκινήσει, ωστόσο ο Κώστας Μπανιώτης που χάρισε μεγάλες στιγμές με το μετάλλιο που κατέκτησε τον Μάρτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τους αγώνες του.

Το γεγονός ότι φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πολύ αργά, στα τέλη του Σεπτέμβρη και τις αρχές Οκτώβρη συγκεκριμένα, είχε ως αποτέλεσμα ο Μπανιώτης με τον προπονητή του Γιώργο Τσούγκο να αποφασίσουν να ξεκινήσουν αργότερα τη σεζόν.

Όλος ο Ιούνιος πέρασε με προπονήσεις, ωστόσο με την έλευση του Ιουλίου ξεκινούν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το ξεκίνημα θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα από την Γαλλία και την Γερμανία.

Την προσεχή Τρίτη 2 Ιουλίου διεξάγεται στη Μασσαλία ένα μεγάλο μίτινγκ και είναι πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του ο Μπανιώτης. Πέντε μέρες μετά, στις 7 Ιουλίου στο Βιερσεν διεξάγεται το International Hochsprung Meeting που αφορά μόνο άλματα.

Στόχος του Μπανιώτη είναι όσο πιο σύντομα να πετύχει το όριο των 2.30μ που θα σφραγίσει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Ντόχα, που θα είναι το τελευταίο της καριέρας του.