Σοκ και στον Έβρο από τον αιφνίδιο θάνατο του Φαλάσκα μόλις στα 46 του

Μόλις στα 46 του μόλις χρόνια ο Μιγκέλ Άνχελ Φαλάσκα έφυγε από τη ζωή, προκαλώντας σοκ σε όλον τον κόσμο του βόλεϊ.

Ο Αργεντινός με Ισπανικό διαβατήριο κόουτς της ιταλικής Μόνζα υπέστη το πρωί καρδιακή προσβολή στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας και άφησε πίσω του δύο παιδιά, τον Ντανιέλ και τη Σάρα.

Tην προηγούμενη μέρα πήγε στο γάμο του βοηθού του και αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.

Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1973 και ήταν μέλος της εθνικής Ισπανίας το διάστημα 1993-2009. Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνει 2000 και στο Ευρωπαϊκό 2007. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2007, το ασημένιο το 2009 και το χάλκινο το 2005. Τρεις φορές αναδείχθηκε πρωταθλητής Ισπανίας και ισάριθμες Πολωνίας.

Αγαπούσε ιδιαίτερα την Ελλάδα, καθώς σε αναμέτρηση απέναντι στην Εθνική είχε κάνει το ντεμπούτο του ως διεθνής με την Εθνική Ισπανίας. Αγωνιζόταν ως πασαδόρος και για τον λόγο αυτόν ομηρικές ήταν οι μάχες του με τον Σάκη Μουστακίδη, με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις και για τον οποίο έτρεφε βαθιά εκτίμηση, όπως άλλωστε και ο ίδιος είχε πει στο ThrakiSportS.

Μάλιστα, στο ντεμπούτο του ως προπονητής με την Σκρα Μπελχάτοφ είχε δώσει τα πρώτα του διεθνη παιχνίδια απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αντιμετωπίζοντας τον Σάκη Μουστακίδη και γνωρίζοντας τον Άκη Σιδηρόπουλο, τότε βασικό πασαδόρο του Εθνικού. Μάλιστα, είχε έρθει στον Έβρο για τον επαναληπτικό της Σκρα με τον Εθνικό και είχε απολαύσει για τρεις ημέρες και την θρακιώτικη φιλοξενία.

Ο θάνατός του σε αυτήν μάλιστα την ηλικία προκαλεί σοκ και στον βολεϊκό κόσμο του Έβρου. Στην επάνω φωτογραφία ο Φαλάσκα, δεύτερος από αριστερά με τον Σάκη Μουστακίδη και τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο, μετά τον αγώνα Εθνικός – Σκρα στην Αλεξανδρούπολη. Κάτω ο Φαλάσκα με τον Μουστακίδη όταν μιλούσαν για την στενή προσωπική τους φιλία στον Γιάννη Γιαγκίνη, τον μόνο δημοσιογράφο απεσταλμένο ελληνικού μέσου που είχε βρεθεί στο Μπελχάτοφ της Πολωνίας για την τότε επιστροφη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 32 ολόκληρα χρόνια…