Θετική κριτική για Σιώπη από την Gazzetta Dello Sport, αρνητική για Αναστασιάδη και πιο πολλούς παίκτες (+photo)

Σκληρή αλλά ειλικρινής ήταν η Gazzetta Dello Sport στη βαθμολογία των Ελλήνων παικτών και του Άγγελου Αναστασιάδη στο παιχνίδι με την Ιταλία.

Η ιταλική εφημερίδα «έστησε» στον τοίχο τον oμοσπονδιακό τεχνικό βαθμολογώντας τον με τέσσερα και επικρίνοντας τον για τις επιλογές του. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, καλύτερος παίκτης της Ελλάδας ήταν ο τερματοφύλακας Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος έσωσε τη γαλανόλευκη από μια ήττα μεγαλύτερης έκτασης, ενώ οι μόνοι άλλοι που βρέθηκαν πάνω από την βάση ήταν ο Κώστας Φορτούνης και ο Μανώλης Σιώπης, που έκανε επίσημο ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών περνώντας ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο.

Γράφουν συγκεκριμένα στην Gazzetta Dello Sport για τον Σιώπη, τον οποίο βαθμολογούν με 6: «Μπήκε αντί του Κουρμπέλη στην ανάπαυλα για να αλλάξει το 4-1-4-1 σε 4-3-1-2. Έδωσε τουλάχιστον λίγο ρυθμό στο παιχνίδι». Αντίθετα, χειρότερος παίκτης κατά την ιστορική ιταλική εφημερίδα ήταν Ανδρέας Σάμαρης, για τον οποίο μάλιστα υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να ήταν η πρώτη αλλαγή καθώς ήταν πολύ κακός, καθώς και ο Ζέκα που κλήθηκε να παίξει δεξιά, στην θέση όπου συνήθως αγωνίζεται ο Τοροσίδης.

Όλοι οι παίκτες της Εθνικής βαθμολογήθηκαν από 4,5 (Σάμαρης, Ζέκα) ως 5 (Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κουρμπέλης κλπ) με εξαίρεση τον Σιώπη και τον Φορτούνη που έλαβαν βαθμολογία 6 και τον Μπάρκα που πήρε 7. Χειρότερη βαθμολογία όμως και από όλους τους παίκτες είχε ο Αναστασιάδης, που οι Ιταλοί τον βαθμολόγησαν με 4 και έγραψαν: «Η Ιταλία ήταν μεν καλή, αλλά ο ίδιος έκανε πολλά λάθη. To σύστημα ήταν λάθος, παίκτες χωρίς ρόλο (Ζέκα), φοβισμένη νοοτροπία, άλλαξε πράγματα μετά το 46′, αλλά…»