Σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του διορισμού του γυμναστή γιου του Δημοσχάκη στην Βουλή! Καλεί σε παραίτηση τον βουλευτή Έβρου…

Εναν ακριβώς μήνα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη και στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των δυο μεγάλων κομμάτων, η κυβέρνηση αναδεικνύει ένα θέμα που αφορά τον βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον διορισμό στην Βουλή του γιου του, που είναι γυμναστής, με μεταπτυχιακό στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και παλιός αθλητής του Παναθηναϊκού.

Αφορμή για όλα αυτά στάθηκε η υπόθεση που αναδείχθηκε με τον διορισμό της κόρης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, υπόθεση η οποία αναδείχθηκε από τα αθηναϊκά ΜΜΕ και τελικά υποχρέωσε την ίδια να δηλώσει το πρωί της Παρασκευής ότι δεν θα είναι υποψήφια βουλευτης στις επερχόμενες εκλογές για λόγους ευθιξίας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ζήτησε από το βήμα της ενημέρωσης των πολιτικών συνακτών που μεταδόθηκε απευθείας και από την κρατική τηλεόραση, όπως έκανε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, να κάνει και ο Δημοσχάκης και να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές, γιατί έχει τον γιο του διορισμένο στη Βουλή. Το ίδιο ζήτησε και για τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη, πάλι με το επιχείρημα ότι έχει συγγενείς διορισμένους στη Βουλή. Οι περιπτώσεις βέβαια είναι εντελώς διαφορετικές, αφού η κόρη της Χριστοδουλοπούλου αποσπάστηκε πριν λίγους μήνες στην Βουλή και τώρα έγινε προσπάθεια να μεταταχθεί.

«Αναρωτιόμαστε», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος, «αν τη στάση αυτή του πρωθυπουργού αλλά και της αντιπροέδρου της Βουλής, η οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη και παραιτήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ για θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας που τους αφορούν και ρίχνουν σκιές στη σχέση πολίτη και πολιτικής. Από τη δική μας πλευρά στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να συμψηφίσουμε. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η υποκρισία έχει τα όρια της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, φέρνοντας τα παραδείγματα των κ.κ. Τραγάκη και Δημοσχάκη (ο πρώτος εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις, και έχει τρεις συγγενείς του, μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής, ενώ ο δεύτερος έχει το γιο του μόνιμο υπάλληλο σε κοινοβουλευτική υπηρεσία, σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο).

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης συνέχισε: «Όμως το κρίσιμο σε αυτή τη φάση δεν είναι αυτό αλλά αν τουλάχιστον αυτοί οι δύο (σ.σ. οι κ.κ. Τραγάκης και Δημοσχάκης) θα έχουν την ευθιξία που επέδειξε η κυρία Χριστοδουλοπούλου να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Αν όχι, αναρωτιέμαι, αν τουλάχιστον ο κύριος Μητσοτάκης προτίθεται να πράξει όπως ο πρωθυπουργός αποσύροντάς τους από τα ψηφοδέλτια».

Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου να συμψηφίσει τις περιπτώσεις που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, δείχνει πάντως να μπερδεύει ανόμοια πράγματα. «Πράγματι, ο γιος του βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη έχει διοριστεί ως γυμναστής στο γυμναστήριο της Βουλής (εκτός ΑΣΕΠ φυσικά), αλλά αυτό έγινε πριν από πάρα πολλά χρόνια και συγκεκριμένα όταν ο ίδιος ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας» και άρα πολύ πριν γίνει βουλευτής, σχολιάζει το evros-news.

Όταν μάλιστα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα ως Ευρωβουλευτής, το θέμα αυτό είχε γραφτεί και τότε υπήρξε οργισμένη αντίδραση του Δημοσχάκη, ο οποίος είχε δηλώσει:

«Ο γιος μου Σπύρος, για πολλά χρόνια αθλητής Κολύμβησης του Παναθηναϊκού και του Παλιού Φαλήρου, με πολλές διακρίσεις σε εσωτερικά πρωταθλήματα,  αριστούχος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα ΤΕΦΑΑ, με Μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Θράκης και Θεσσαλίας, με δύο ξένες γλώσσες,  έφεδρος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων-Αλεξιπτωτιστής, Χιονοδρόμος και  Ορεινός Καταδρομέας,πληρούσε όλες τις τυπικές εκ του νόμου προϋποθέσεις για να προσληφθεί στο Γυμναστήριο της Βουλής, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής».