Α2 Ανδρών: Οι αντίπαλοι των τριών ομάδων της Θράκης τη νέα αγωνιστική περίοδο

Σύμφωνα με την γενική προκήρυξη της ΕΟΠΕ για τη σεζόν 2019-20 θα έχουμε δύο ομίλους στην Α2 ανδρών με τη συμμετοχή συνολικά 27 ομάδων, δηλαδή, δύο λιγότερες ομάδες και ένα όμιλο λιγότερο από τη σεζόν 2018-19.

Τρεις θα είναι οι ομάδες από την Θράκη που θα μετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Αυτές είναι

α) ο Άθλος Ορεστιάδας, που μετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καθώς παρέμεινε από πέρσι.

β) η ΑΕ Κομοτηνής, που μετά από μια χρονιά στην Volley League, δεν τα κατάφερε να παραμείνει και να υποβιβαστεί.

γ) ο Ερμογένης Ξάνθης, φετινός πρωταθλητής της ΕΣΠΕΘΡ, που πήρε το εισιτήριο μέσω των μπαράζ καταλαμβάνοντας την δεύτερη προνομιούχο θέση.

Αν και τα έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν, δείτε ξανά τους αντιπάλους των Θρακιώτικων ομάδων στον Β’ Όμιλο της Α2 Ανδρών:

ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας
ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης (από τουρνουά ανόδου)
ΦΕΣ Αριστοτέλης Σκύδρας (από τουρνουά ανόδου)
ΑΣ Ερμογένης Ξάνθης (από τουρνουά ανόδου)
ΣΠΑ Καρδίτσας
ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής (από Volley League)
ΑΣ Μακεδονικός
ΑΜΣ Νέστωρ
ΑΕΝ Πανοράματος
Πήγασος Πολίχνης
ΣΦΚ Πιερικός
ΧΑΝΘ

Χρόνος διεξαγωγής από 5/10/2019 μέχρι 19/5/2020.

Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα έχουν είκοσι επτά (27) ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 δημιουργείται νέα κατηγορία με δέκα (10) ομάδες η Pre League Ανδρών, ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι ομάδες:

α) που θα υποβιβαστούν από την Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών και β) από την Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών, σύμφωνα με την τελική κατάταξη του πρωτ/τος 2019-2020, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι σε αυτήν την κατηγορία θα δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον οκτώ (8) ομάδες. Σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής/μη δήλωση, το δικαίωμα συμμετοχής μεταφέρεται στις υπόλοιπες ομάδες της Α2 Ανδρών με σειρά κατάταξης. Διευκρινίζεται ότι για την αναπλήρωση ομάδας (από αυτές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά δεν θα δηλώσουν συμμετοχή), θα λαμβάνεται πρώτα υπόψη ο Όμιλος στον οποίο ανήκει γεωγραφικά η ομάδα που θα αναπληρωθεί, ενώ σε περίπτωση που οι ομάδες του Ομίλου αυτού αρνηθούν να την αναπληρώσουν, το δικαίωμα αναπλήρωσης μεταφέρεται στον άλλο Όμιλο και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης. Στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Διευκρινίζεται ότι οι ομάδες που τυχόν αρνηθούν τη συμμετοχή στην Pre League Ανδρών θα αγωνιστούν στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Στην περίπτωση που στην Pre League Ανδρών, μετά και την τυχόν αναπλήρωση ομάδας ή ομάδων σύμφωνα με τα παραπάνω, δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες από οκτώ (8) ομάδες δεν δημιουργηθεί η Pre League Ανδρών και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.