Αποκάλυψη Λουτσέσκου: «Παίκτης της Ξάνθης μου ζήτησε να μην παίξει με Ολυμπιακό γιατί δεν πίστευε στη νίκη»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Telekom Sports», παραχώρησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, μιλώντας για την συνεργασία του με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και τη νοοτροπία που θέλει να έχουν οι παίκτες του.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι αποκαλύπτει… παρεμβάσεις του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ με υποδείξεις για κάποιους παίκτες, αλλά διευκρινίζεται ότι ο Σαββίδης δεν έχει εμπλοκή στην ομάδα.

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί ωστόσο και η αποκάλυψη που κάνει για παίκτη της Ξάνθης, όταν ήταν προπονητής στην ομάδα, που ζήτησε να γίνει αλλαγή σε ματς με τον Ολυμπιακό επειδή δεν πίστευε ότι η ομάδα της Θράκης μπορούσε να νικήσει. Πάντως δεν αναφέρει όνομα, ούτε αν αυτό το ματς ήταν ο τελικός του Κυπέλλου το 2005 ή κάποιο ματς πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με τον Ιβάν Σαββίδη: «Στην αρχή προσπάθησε να μου υποδείξει κάποιους παίκτες, αλλά δεν είχε εμπλοκή στην ομάδα. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο δίκαιος γίνεται με τους παίκτες μου. Έχει απεριόριστο σεβασμό για εμένα. Όταν κάνω κάποιο λάθος μου ασκεί πίεση που με βοηθάει να καταλάβω και να αποκτήσω νοοτροπία νικητή. Στα μίτινγκ που κάνουμε βάζουμε πίεση ο ένας στον άλλον, έχω εξελιχθεί ως προπονητής σε αυτόν τον τομέα, γιατί αν ήμουν πιο νεαρός θα τρελαινόμουν.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο πιο ισχυρός μεγαλομέτοχος που είχα ποτέ μέχρι στιγμής. Έχει μεγάλη δύναμη, στον μέγιστο βαθμό. Είναι ένας πλούσιος άνθρωπος που δεν επενδύει μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα. Έφτασε σε αυτό το επίπεδο με το μυαλό και την δουλειά του».

Για τη νοοτροπία που θέλει να έχουν οι παίκτες του: «Είχα έναν παίκτη στην Ξάνθη, που σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό μου ζήτησε να τον κάνω αλλαγή. Όταν τον ρώτησα γιατί ήθελε να βγει, που απάντησε ότι δεν πίστευε πώς θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Έχει να κάνει με την νοοτροπία».

Για το ξεκίνημά του στον ΠΑΟΚ: «Στην αρχή όταν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα, είπα στον εαυτό μου, «περίμενε, αυτός σε έφερε εδώ για να νικάς. Κέρδισε, βρες τρόπο να κερδίζεις. Μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Αν δεν κερδίζεις θα βρεθεί κάποιος άλλος που θα κάνει αυτό που δεν έκανες εσύ». Είναι πολύ απλό».