ΕΟΠΕ: Με τη συμμετοχή Αλλοδαπών Αθλητών και Αθλητριών τα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.ΠΕ. στην ενότητα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ η εγκύκλιος συμμετοχής Αλλοδαπών Αθλητών/Αθλητριών στα Πρωταθλήματα Πετοσφαίρισης 2019-20.

Από φέτος, επιτρέπεται η συμμετοχή αλλοδαπών αθλητών/αθλητριών στα πρωταθλήματα volleyleague γυναικών, preleague, Α2 γυναικών και στην Α2 ανδρων, ενώ καθορίστηκαν και οι λεπτομέρειες συμμετοχής αλλοδαπών αθλητών/αθλητριών με πρώτη εγγραφή στην Ελλάδα στα τοπικά και αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Στα τοπικά και αναπτυξιακά Πρωταθλήματα, επιτρέπεται η συμμετοχή ορισμένου αριθμού αλλοδαπών με την προϋπόθεση 1ης εγγραφής στην Ελλάδα-όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η μόνη διαφοροποίηση που μπήκε επίσης είναι, ο ελάχιστος αριθμός αθλητών με ελληνική υπηκοότητα και ελληνική αθλητική υπηκοότητα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα (δύο φέτος και τέσσερις την περίοδο 2020-2021).

Στα Πρωταθλήματα Πετοσφαίρισης, επιτρέπεται να συμμετέχουν αλλοδαποί αθλητές και αθλήτριες, είτε προερχόμενοι από χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 33 παρ.7 του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 35 του ν. 4603/14.3.2019.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εγκύκλιο θα τις βρείτε πατώντας ένα κλικ ΕΔΩ.