Ύψιστη τιμή για τον καθηγητή Γιάννη Μπάρμπα! Του απονεμήθηκε το βραβείο Raiko Petrov

Το σημαντικότερο ίσως βραβείο για την πάλη σε επιστημονικό επίπεδο παγκοσμίως, που φέρει τον τίτλο του βούλγαρου ακαδημαϊκού Raiko Petrov που απεβίωσε το 2011, απονεμήθηκε στον καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιάννη Μπάρμπα.

Το βραβείο θεσπίστηκε πριν τέσσερα χρόνια και δίνεται κάθε φορά σε ένα πρόσωπο του οποίου η ακαδημαϊκή εργασία ήταν καταλυτική για το άθλημα της πάλης. Το βραβείο αποφασίζεται από αρμόδια επιστημονική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης και παραδίδεται κάθε φορά σε διαφορετική εκδήλωση.

Από την στιγμή που το φετινό βραβείο αποφασίστηκε να απονεμηθεί στον Γιάννη Μπάρμπα, Ξανθιώτη στην καταγωγή καθηγητή που μένει πλέον μόνιμα στην Κομοτηνή, αποφασίστηκε η απονομή να γίνει στο πλαίσιο του Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ.

Έτσι η απονομή έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 10 Μαΐου από τον γραμματέα της επιστημονικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης Ντέιβιντ Κέρμπι, ο οποίος βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ροδόπης για το συνέδριο του ΤΕΦΑΑ.

Ο Γιάννης Μπάρμπας αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και αυτός μέλος της επιστημονικής επιτροπής της UWW και έλαβε το βραβείο για την προσφορά του στην προπονητική και στο άθλημα. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Κέρμπι, η απονομή αυτού του βραβείου έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και ο Γιάννης Μπάρμπας είχε υπάρξει μαθητής του Raiko Petrov στις σπουδές του στην πάλη.