Μαθητές και φοιτητές γέμισαν με χαμόγελα την Κομοτηνή στο 1ο Φεστιβάλ «Παιχνιδιών χωρίς Σύνορα»

Χαμόγελα από εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές, σχηματίστηκαν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή, όπου έλαβε χώρα ένα πρωτότυπο ψυχαγωγικό – αθλητικό δρώμενο.

Tο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., στο πλαίσιο του εορτασμού των 35 χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει αθλητικές δράσεις με τίτλο: “Ημέρες Άθλησης 2019 – 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα”, που ξεκίνησαν την Τετάρτη 8 και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 στις εγκαταστάσεις του, στην Πανεπιστημιούπολη.

Αναφορικά με την δράση ενημερώνει την εφημερίδα “Χρόνος” ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ Βαγγέλης Αλμπανίδης, πληροφορώντας ότι η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #BEACTIVE. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στη διοργάνωση, όπως πληροφορεί ο καθηγητής, λαμβάνουν μέρος μαθήτριες και μαθητές της Ε΄ Τάξης από 21 δημόσια και μειονοτικά δημοτικά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής συμπεριλαμβανομένου και του 1ου ειδικού σχολείου. “Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να φέρει κοντά μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και μειονοτικών σχολείων, να δώσει την ευκαιρία γνωριμίας, χαράς και παιχνιδιού, σε όλα τα παιδιά”, λέει χαρακτηριστικά, και διαπιστώνει πως “σκοπός μας το πρώτο αυτό φεστιβάλ να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για ανάπτυξη ανάλογων πρωτοβουλιών, ανάμεσα στα δημόσια και μειονοτικά σχολεία, χρησιμοποιώντας ως συνδετικό μέσο το παιχνίδι”.

Το πρόγραμμα περιέλαβε παιχνίδια συνεργασίας, παιχνίδια “ενσυναίσθησης” ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αθλοπαιδιές με τροποποιημένους κανονισμούς και χορό. Οι ομάδες ήταν μεικτές, αποτελούμενες από μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και μειονοτικών σχολείων. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν με την αρωγή εθελοντών φοιτητριών και φοιτητών του Τ.Ε.Φ.Α.Α Δ.Π.Θ., υπό την επίβλεψη καθηγητών του Τμήματος.

Η μετακίνηση των μαθητών/τριών και των συνοδών τους έγινε από το Δήμο Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μέσω των Αστικών ΚΤΕΛ Κομοτηνής, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους  μαθητές, τις μαθήτριες και τα σχολεία. Παρόντες κατά την εκδήλωση ήταν και εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού με το όχημά τους.