Αντίστροφη μέτρηση για το 27ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Για 27η συνεχόμενη χρονιά ανοίγει στις 10 Μαΐου τις πύλες του στην Κομοτηνή το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ.

Στις εργασίες του, που θα διαρκέσουν ως τις 12 Μαΐου και θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΔΠΘ, θα συμμετάσχουν και φέτος καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες ως σύνεδροι και ως ομιλητές, με μακρά ακαδημαϊκή θητεία στην αθλητική επιστήμη.

Στη φετινή διοργάνωση, που συμπίπτει με τα 35 χρόνια λειτουργίας της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ, θα παρουσιαστούν περισσότερες από διακόσιες ανακοινώσεις ερευνητικών μελετών καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων της αθλητικής επιστήμης.

Οι νέες τάσεις στον χώρο της άθλησης διαμορφώνουν νέες ανάγκες επιμόρφωσης, τις οποίες το Συνέδριο μέσα από τις δράσεις του φιλοδοξεί να καλύψει έγκαιρα με δώδεκα νέου τύπου σεμινάρια μεγαλύτερης διάρκειας με θεωρητικό και πρακτικό μέρος, έξι στρογγυλές τράπεζες με επίκαιρες θεματολογίες, τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις με την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής, του Exercise is Medicine Greece και του International Network of Wrestling Researchers αντίστοιχα, και με το 2ο Φόρουμ Αθλητικής Επιστήμης με θέμα «Η Άσκηση είναι το φάρμακο».

Κεντρικός ομιλητής στο 27ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ, θα είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής της Eπιστήμης του Aθλητισμού και της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Brighton στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ιωάννης Πιτσιλαδής. Ο κ. Πιτσιλαδής έχει καθιερωθεί ερευνητικά στη μελέτη της σημασίας του τρόπου ζωής και των γενετικών χαρακτηριστικών για την ανθρώπινη υγεία και απόδοση. Στην κεντρική του ομιλία (Παρασκευή 10 Μαΐου, ώρα 19:00), θα παρουσιάσει το θέμα «Exercise is Medicine – The world’s most essential brand requires re-branding from its spiritual home».

Η επίσημη τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 20:30 στο αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» της ΣΕΦΑΑ.

Και φέτος, το Σάββατο 11/5, από τις 10:00 έως τις 19:00 θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των συνέδρων ηλικίας 3-8 ετών, με δομημένο πρόγραμμα αναψυχής.

Όπως κάθε χρόνο, στόχος του Συνεδρίου είναι η δημιουργία του ιδανικού συνεδριακού περιβάλλοντος αλληλεπίδρασης, συζήτησης και κοινωνικοποίησης των συνέδρων, και η ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων και ιδεών με στόχο τη δημιουργία των καλύτερων προϋποθέσεων για την εξέλιξη της αθλητικής επιστήμης, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των αποφοίτων, και την προαγωγή της άθλησης και της υγείας των πολιτών.

Η προβολή νέων δραστηριοτήτων σχετικές με την άθληση από το Συνέδριο, η παρουσίαση επιστημονικών επιτευγμάτων στον χώρο της επιστήμης του αθλητισμού, η διάδοση επιστημονικών μεθόδων και τεχνογνωσίας σχετικής με την αγορά εργασίας, και η δημοσιοποίηση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω των εκδόσεων του Συνεδρίου, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Πέρα όμως από τους ακαδημαϊκούς στόχους, η επιπλέον ενίσχυση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στον σύνδεσμο: www.icpess.gr/programma