Πρόταση από υποψήφιο δήμαρχο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για… κατεδάφιση του Τουρκικού Προξενείου

Το αίτημα για εξωτερική θερμομόνωση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και η δυνατότητα κατεδάφισής του, προβλήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής της 24ης Απριλίου, με αφορμή την συζήτηση του θέματος “Αποζημίωση ή μη ρυμοτομούμενου ακινήτου στην οδό Ιώνων 14”.  Το εν λόγω  ακίνητο δεν ήταν άλλο παρά το …Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε η έγκριση της Πολεοδομίας στο σχέδιο της προξενικής Αρχής να θερμομονώσει εξωτερικά το κτίσμα, αλλά με παρέμβαση του επικεφαλής του Σπάρτακου Κώστα Καραΐσκου που άδραξε της ευκαιρίας για να τοποθετηθεί, αναδείχθηκε η δυνατότητα κατεδάφισης του εμβληματικού για την Τουρκία κτιρίου.

Όπως έκανε γνωστό, σύμφωνα με το σχέδιο πόλης μία οικοπεδική έκταση 301 τ.μ. και μέρος του κτίσματος γίνονται η προέκταση της οδού Λυκούργου, που έρχεται να συνδέσει την οδό Ιώνων με την Μαρινάκη. Επίσης με την τιμή μονάδας που έχει ήδη καθοριστεί (υπ΄ αριθ. 205-11-2018 έκθεση της Επιτροπής Εκτίμησης Αξίας Απαλλοτριωμένων Ακινήτων), αν αποφασιζόταν η απαλλοτρίωση δεν επρόκειτο να κοστίσει παρά 163.000 ευρώ, χώρια ό,τι άλλη αποζημίωση πληρωθεί, καθώς θίγεται και μία τουλάχιστον παλαιά μονοκατοικία.

Ο κος Καραΐσκος απευθύνθηκε στον δήμαρχο ρωτώντας αν έχει γίνει κάποια ενέργεια για την επιτόπια εφαρμογή του σχεδίου πόλης, για να λάβει την απάντηση πως καμία πράξη δεν έχει γίνει στην κατεύθυνση αυτή. Μάλιστα ο επικεφαλής του Σπάρτακου πήγε ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας πως βρήκε από πού θα αρχίσει τις διανοίξεις σε περίπτωση που θα αναλάβει ο Σπάρτακος την δημοτική Αρχή!

Πηγή: https://www.xronos.gr/