Δεν κατεβαίνει στη Football League η Καβάλα και οι άλλοι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής

Στην Αθήνα συναντήθηκαν οι πρόεδροι των πρωταθλητριών ομάδων της Γ’ Εθνικής και ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις που φτάνουν μέχρι και στην κοινή αποχή από το προσεχές πρωτάθλημα της Football League. 

Στη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου «Στ. Μαυροθαλασσίτης» στο Αιγάλεω, εκπρόσωποι των πρωταθλητών συμφώνησαν πως το πλάνο της κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων των σωματείων τους. Μάλιστα, διεμήνυσαν πως αν δεν ακυρωθεί το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, οι ομάδες τους δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο επόμενο Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν τα επτά από τα οκτώ σωματεία (ΑΟ Καβάλα, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος, Αιγάλεω, Ασπρόπυργος):

«Αγαπητοί κύριοι, έχουμε και εμείς φωνή. Πόσο μάλλον που αρκετές ομάδες από εμάς, έχουμε γράψει την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Έτσι δεν έχουμε και ανάγκη να κανονίζουν για μας άλλοι που έχουν δικά τους συμφέροντα. Για την αναδιάρθρωση δεν μας ρώτησε κανείς. Το σχέδιο που μας προτάσσετε, το ανακρούουμε κυρίως για οικονομικούς λόγου, αφού τα έξοδα μετακινήσεων, της διαιτησίας και τα υψηλά χρηματικά πρόστιμα και παράβολα, υπερβαίνουν των λιγοστών χρημάτων που προτίθεστε να μας δώσετε.
Προτείνουμε τη δεύτερη σε τάξη κατηγορία με δύο ομίλους, ώστε όχι μόνο να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και θεατές, αλλά και για να δικαιωθεί ο αγώνας των ομάδων μας που ξόδεψαν υπέρογκα ποσά σε περίοδο κρίσης, για να πρωταγωνιστήσουν και τελικά να τα καταφέρουν. Δεν θα πληρώνουμε μόνο εμείς και άλλοι να εισπράττουν πακτωλό χρημάτων.

Ζητάμε:

1. Την αναβολή της αναδιάρθρωσης
2. Τη συμπαράσταση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας που πλήττονται, αφού είτε παίρνουν πρωτάθλημα και δεν ανεβαίνουν, είτε υποβιβάζονται μια ή δύο κατηγορίες.
3. Τη συμπαράσταση όλων των ποδοσφαιρικών ενώσεων της χώρας, καθώς πλήττονται το 98% των ομάδων τους.
4. Συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΠΟ.
5. Συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, για να του εκθέσουμε τη γνώμη μας που τη θεωρούμε δίκαιη.
Σε αντίθετη περίπτωση αποφασίσαμε να μην κατεβούμε στο επόμενο πρωτάθλημα».