Η αναγέννηση του Πέτρου Μάνταλου επί Χιμένεθ και η πρόταση από το εξωτερικό

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι από τους παίκτες που με τον Μανόλο Χιμένεθ έχουν αναγεννηθεί. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει βρει ξανά ρυθμό και πατήματα, κάνοντας στο γήπεδο μπόλικες δουλειές. Το βασικότερο για την περίπτωση του διεθνή άσου όμως είναι πως απέκτησε ξανά ρόλο.

Ο Μάνταλος είναι παίκτης ψυχολογίας. Είναι από τους ποδοσφαιριστές που χρειάζεται να νιώσουν πως λειτουργούν σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, για να βγάλουν στο γήπεδο την εικόνα που μπορούν.

Τα παραπάνω φαίνεται ότι του τα προσφέρει η παρουσία του Χιμένεθ και με το παραπάνω. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός πιστεύει πολύ στον Μάνταλο και βλέπει στο πρόσωπό του έναν ηγέτη για το σύνολο που δημιουργεί. Κάτι που έχει απελευθερώσει τον αρχηγό του Δικεφάλου, που σκοράρει συνεχώς, όντας σταθερά εκ των κορυφαίων για τους Κιτρινόμαυρους στα τελευταία παιχνίδια.

Αυτά αναφέρει σε κεντρικό του άρθρο για τον Κομοτηναίο αρχηγό της ΑΕΚ η ιστοσελίδα «to10». Και προσθέτει: «Οι εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Μάνταλος εδώ και λίγο καιρό, άνοιξαν ξανά την κουβέντα για το ενδεχόμενο πρότασης από το εξωτερικό με το φινάλε της σεζόν.

Θυμίζουμε πως τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια ο αρχηγός της ΑΕΚ συνδέθηκε με ομάδες από την Τουρκία και την Αγγλία. Ομάδες που δεν αποκλείεται να κινηθούν ξανά για τον Μάνταλο, του οποίου η παρουσία στην Ένωση και τη νέα σεζόν, δεν μπορεί να θεωρηθεί 100% σίγουρη. Μιας και τώρα, τα δεδομένα δείχνουν να είναι διαφορετικά για τον ίδιο αλλά και την Ένωση.

Ο Μάνταλος δεν έχει κρύψει ποτέ την επιθυμία να αγωνιστεί κάποια στιγμή σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα, ειδικά εφόσον νιώσει πως ο κύκλος του στους πρωταθλητές Ελλάδας έχει κλείσει.

Βεβαίως, για να συμβεί αυτό χρειάζεται και μια πρόταση από το εξωτερικό που θα ικανοποιεί τις υψηλές απαιτήσεις της ΑΕΚ για την παραχώρηση του αρχηγού της. Πρόταση που προς το παρόν δεν υφίσταται, χωρίς, ωστόσο, να μοιάζει απίθανο να προκύψει στο κοντινό μέλλον».