Κρέμασε ως κυπελλούχος γάντια και… παπούτσια ο Στέλιος Βογιατζής

Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ο Στέλιος Βογιατζής.

Πρόκειται για έναν από τους παίκτες που αν και Δραμινός ο ίδιος στην καταγωγή, αγάπησε τον Εθνικό και παρέμεινε μέχρι τέλους σε αυτό το ρόστερ των 13-14 ατόμων που είχαν απομείνει στην ομάδα, η οποία ωστόσο κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου και να φύγει με ψηλά το κεφάλι από την Γ’ Εθνική ελπίζοντας ότι ενδεχομένως κάτι θα αλλάξει με την αναδιάρθρωση και θα μπορέσει να παραμείνει.

Ο 36χρονος στο παρελθόν έχει βρεθεί τόσο στον Έβρο Σουφλίου έχοντας παραστάσεις και με αυτήν την ομάδα από την Γ’ Εθνική, όπως φυσικά και στην προηγούμενη περίοδο του Εθνικού στη Γ’ Εθνική. Επίσης έχει αγωνιστεί στην Καππαδοκία, στον ΑΟ Μαΐστρου και στον Ιπποκράτη, όπου διακρίθηκε ιδιαίτερα και ψηφίστηκε μελος της κορυφαίας 18άδας του πρωταθλήματος, στον ετήσιο διαγωνισμό που διεξάγει με το τέλος κάθε τοπικού πρωταθλήματος το ThrakiSportS.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 σε ηλικια 10 ετων στην Δράμα και στον Ορφέα Χωριστής και 14 ετών έπαιξε στην ανδρικη ομαδα. Ακολούθησε μια τετραετία (1998-2002) στις Ελπίδες Καβάλας και κατοπιν μια διετία ο Ηρακλης Καβάλας όπου κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Ξαναεπεστρεψε μια διετία στην Χωριστή και στην συνέχεια στον Ηρακλή Παρανεστίου και στους Φιλίππους Δοξάτου την τριετία 2007-10 οπου κατεκτησε το κύπελλο και το Super Cup. Από το 2010 είναι στον Έβρο σε Καππαδοκία (2010-13), Εβρο Σουφλίου (2013-15), ΑΟ Μαίστρου, Ιπποκράτη και Εθνικό Αλεξανδρούπολης δυο θητείες το 2015 και μια διετία από πέρυσι όπου κατέκτησε το πρωταθλημα, super cup και φετος το κύπελλο.

Μάλιστα, πριν τον αγωνα με τον Κεραυνό Πέρνης, στο οποίο τελικά δεν αγωνίστηκε, ο Στέλιος Βογιατζής δέχθηκε από τους συμπαίκτες του μια ανθοδέσμη για την προσφορά του στον σύλλογο. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα συχνά αναγκαζόταν να παίξει όχι κάτω από τα δοκάρια αλλά μέσα, ως αμυντικός ή ακόμα καις ως επιθετικός, για αυτό και στον τίτλο αναφέρουμε ότι δεν κρεμά μόνο τα γάντια του αλλά και τα παπούτσια του. Αποχωρεί συνολικά από την ενεργό δράση, αλλά παραμένει από άλλο πόστο στο ποδόσφαιρο.

Το κείμενο που ανέβασε ο Βογιατζής έχει ως εξής:

Αγαπητοι φιλοι εφτασε τελικα η μερα που με δυσκολια αποφασισα οτι εχει τελειωσει η αγωνιστικη δραση για εμενα.Απο το 1993 που ξεκινησα παιδακι στο χωριο μου,περασανε 26 ολοκληρα χρονια.Ετσι νιωθω την αναγκη να ευχαριστησω ολους τους συμπαιχτες τους οποιους συνυπηρξα,τους προπονητες,τους αντιπαλους,και τους ευχαριστω που με δεχτηκανε με τα καλα και τα στραβα μου, ακομη και αυτους με τους οποιους ηρθα σε διαμαχη πολλες φορες,τους ζητω συγνωμη για την συμπεριφορα μου, που το ξερω πολλες φορες ξεφυγα απο τα ορια διοτι ζουσα εντονα την καθε στιγμη του ματς, αλλα το εκανα διοτι υπερασπιζομουν παντα το καλο της ομαδας μου. Το ποδοσφαιρο μου εδωσε πολλα,μα πανω απ ολα γνωρισα υπεροχους ανθρωπους. Ναι, το ξερω, οτι με εναν αλλο χαρακτηρα θα μπορουσα να κερδισω ισως περισσοτερα,αλλα πιστεψτε με εχω ζησει απιστευτες συγκινησεις,και εχω διπλα μου τα μονα πραγματα που πραγματικα εχουν σημασια,Την οικογενεια μου,και τους φιλους μου! Καποιοι μου ειπαν…δεν χορτασες τοσα χρονια; Οχι δεν χορτασα ειναι η αληθεια γι αυτο πλεον θα συνεχισω να βρισκομαι στους αγωνιστικους χωρους και θα προσπαθησω να προσφερω απο αλλο ποστο τις γνωσεις και τις εμπειριες μου. Σας ευχαριστω ολους απο καρδιας!!!!