Οριστικά αθώοι για τις πλαστές ενημερότητες Ντέμης – Ρέμος και οι πρώην πρόεδροι του Πανθρακικού Τζελέπης και Κητζίδης

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε να απαλλάξει όλους τους κατηγορούμενους του σκανδάλου των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, αναφέρεται σε νέο δημοσίευμα για την πολύκροτη υπόθεση.

Η “Δίκη” του Κυριάκου Θωμαΐδη αποκάλυψε το υπ’ αριθ. 260/2019 βούλευμα του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Σωτήρη Τσιμπέρη και αποφάσισε να παύσει την ποινική δίωξη 46 κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης.

Ελέγχθηκαν για κακουργηματική απάτη και κακουργηματική απιστία και αθωώθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντώνης Ρέμος  Ντέμης Νικολαΐδης, Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Σαρρής, Θωμάς Μητρόπουλος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, και Θόδωρος Κουρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των εμπλεκόμενων ήταν και οι πρώην πρόεδροι του Πανθρακικού Δημήτρης Τζελέπης και Γιάννης Κητζίδης. Ο Κητζίδης ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ομάδας μετά την άνοδό της στην Super League 11 χρόνια πριν και ο Τζελέπης Τζελέπη ήταν ο τελευταίος της πρόεδρος μέχρι και την προ διετίας διάλυσή της. Είχαν βρεθεί μπλεγμένοι μετά το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας για τις 66 πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες 27 ομάδων, ανάμεσα στις οποίες ήταν και μια ασφαλιστική ενημερότητα της ΠΑΕ Πανθρακικός.

Μόλις πριν τρεις μήνες είχε διαρρεύσει η εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή σε δίκη του Αντώνη Ρέμου, του Θωμά Μητρόπουλου, τριών πρώην υψηλόβαθμων παραγόντων της Καβάλας και άλλων 14 ποδοσφαιρικών παραγόντων αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο ούτε αυτοί τελικά θα κάτσουν ποτέ στο εδώλιο, αφού αποφασίστηκε η οριστική παύση της δίωξης εναντίον τους. Ήδη από τότε για τον Ντέμη αλλά και τους δύο Κομοτηναίους παράγοντες υπάρχει απαλλακτική πρόταση από τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερεύνησε την υπόθεση.

Στο πόρισμα των 376 σελίδων του Συμβουλίου Εφετών αναφέρεται ότι:

-“δεν στοιχειοθετείται η κακουργηματική απάτη, καθώς από την παραπλάνηση των αρμοδίων οργάνων της ΕΠΟ δεν προέκυψε βλάβη των ανταγωνιστριών ομάδων, ενώ τα περιουσιακά οφέλη των ομάδων των κατηγορουμένων (χορηγίες ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά δικαιώματα) συνδέονται αιτιωδώς με τη συμμετοχή τους στην αγωνιστική τους κατηγορία, τα οποία θα ελάμβαναν σε κάθε περίπτωση”

-“πλαστογραφία προέκυψε για 17 από τους 46 κατηγορούμενους, αλλά όχι κακουργηματικά λόγω ελλείψεως του στοιχείου του οφέλους ή της βλάβης τρίτου και έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα, αλλά τα πλημμελήματα έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης της πενταετίας”.