ΕΠΣ Θράκης: Εορτασμός Ελευθερίων στην Κομοτηνή με μεγάλο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ίασμο και Νέο Σιδηροχώρι

Στην λογική του να διεξάγεται ο μεγάλος τελικός σε μεγάλη γιορτή συνεχίζει να κινείται η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης.

Μέχρι πέρυσι διεξαγόταν την 25η Μαρτίου ή κοντά σε αυτήν την ημερομηνία, καθώς έπρεπε να δηλωθεί ο κυπελλούχος για να λάβει μέρος από τις αρχές Απριλίου στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος.

Πλέον τέτοιο χρονικό όριο δεν υπάρχει, αφού ο κυπελλούχος θα μετέχει απευθείας στο νέο ανανεωμένο Κύπελλο Ελλάδος που παντρεύει το ερασιτεχνικό με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς σε αυτό συμμετέχουν οι ομάδες Α’ και Β’ Εθνικής μαζί με τις κυπελλούχες των ΕΠΣ.

Κατόπιν αυτού στην ΕΠΣ Θράκης, όπου υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης, αποφάσισαν να μην βιαστούν και σε αντίθεση με τους γειτονικούς νομούς όρισαν τον τελικό Μάιο.

Η αρχική σκέψη μάλιστα είναι το παιχνίδι να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου, ανήμερα της επετείου για την απελευθέρωση της Θράκης δηλαδή, που αποτελεί τοπική αργία για τον Νομό Ροδόπης, ώστε να ενταχθεί ενδεχομένως και στο πρόγραμμα των φετινών Ελευθεριών.

Υπενθυμίζεται ότι στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης θα αναμετρηθούν ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, ζευγάρι που προέκυψε μετά και την ολοκλήρωση των επαναληπτικών ημιτελικών της Τετάρτης.