Προεκλογική ολοκλήρωση της… μελέτης (ναι, ακόμα μελετούν!) του νέου κλειστού Αλεξανδρούπολης από τεχνικό γραφείο της… Αθήνας (!!!)

Τεχνικό γραφείο της Αθήνας, το οποίο “επιστρατεύθηκε” από τον Ιούνιο του 2018, πριν ένα χρόνο δηλαδή, είναι αυτό που όπως αποδεικνύεται συνέβαλε καθοριστικά και βοήθησε σημαντικά, ώστε μετά από καθυστερήσεις 3 ολόκληρων χρόνων, να ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης.

Βέβαια ακόμα μιλάμε για μελέτη. Δεν έχουν ξεκινήσει έργα και φυσικά δεν έχει ολκκληρωθεί το νέο κλειστού, ούτε καν τα θεμέλια δεν έχουν γίνει, παρά μονάχα σχέδια επί χάρτου. Αλλά έστω και αυτό, δεδομένου ότι βρισκόμαστε προεκλογικά, κάτι είναι.

Το evros-news με αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ αναφέρεται σε «όσα συνέβησαν προκειμένου η μελέτη κατασκευής του συγκεκριμένου έργου που ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης υπόσχονταν από το 2016 ότι θα είναι έτοιμη και θα προκηρυχθεί, να έρχεται ΟΡΙΑΚΑ από άποψη ημερομηνιών», λίγο πριν φτάσουμε ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ για τις δημοτικές εκλογές, που πλέον ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ να γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τον ανάδοχο ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «μοναδικός στόχος είναι να αξιοποιηθεί φυσικά και αυτό το θέμα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ για ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, τόσο από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, όσο και από τους Αντιδημάρχους Αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα».

Ας παρακολουθήσουμε την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία όπως αναφέρει το evros-news, δημιουργεί πολλά και ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ στα οποία θα πρέπει να απαντήσουν οι κύριοι Λαμπάκης, Βαταμίδης και Κουκουράβας:

  1. Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλεξανδρούπολης, στην συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου 2019, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με πρόταση του Προέδρου της και δημάρχου κ.Λαμπάκη, αποφάσισε να συζητήσει εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα:  «Έγκριση της μελέτης με αριθ. 22/2019 και τρόπου εκτέλεσης με απευθείας ανάθεση για ” ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ “».  
  2. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας, κ. Βαταμίδης Ιωάννης, διάβασε την παρακάτω εισήγηση της Υπηρεσίας:  Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσία Δόμησης , συνέταξε την Μελέτη με αρ.22/2019 , με τίτλο «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ», προϋπολογισμού 24.800,00 € με το Φ.Π.Α.
  3. Αν η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσία Δόμησης συνέταξε την Μελέτη αρ.22/2019, γιατί και σε ποιόν θα πρέπει να δοθεί το ποσό των 24.800 ευρώ με τον ΦΠΑ;
  4. Το συγκεκριμένο αντικείμενο, δηλαδή «ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ», το βρίσκουμε και σε μια απόφαση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη στις 12 Ιουνίου του 2018, όταν ανατέθηκε-σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ:  “Αναθέτουμε την εκτέλεση της ανωτέρω εργασίας για την υπηρεσία συμβούλου για την αναζήτηση και διαπίστωση των προβλέψεων των Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών περί της καταλληλότητας αθλητικών χώρων για την διεξαγωγή εθνικών και διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων, στον ΗΡΑΚΛΗ ΔΡΟΥΛΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε., ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ 336, 12462, ΧΑΪΔΑΡΙ,  έναντι του ποσού των 23.304,00 €”
  5. Ποιος λοιπόν συνέταξε την συγκεκριμένη Μελέτη αρ.22/2019 για την οποία πρέπει να εισπράξει τα 24.800 ευρώ αργότερα; Μήπως στο γραφείο του Ηρακλή Δρούλια, ο οποίος όπως γνωρίζουμε βρέθηκε πολλές φορές στην Αλεξανδρούπολη για το συγκεκριμένο θέμα;
  6. Αφού λοιπόν, όπως συνέχεια επαναλαμβάνει ο κ.Λαμπάκης αλλά και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κουκουράβας, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιούν μόνες τους και ολοκληρώνουν τις Μελέτες όλων των έργων, γιατί δόθηκαν περίπου 48.000 ευρώ στο συγκεκριμένο γραφείο από την Αθήνα;
  7. Αλήθεια, ποιος υπογράφει την συγκεκριμένη Μελέτη αρ.22/2019; Η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών ή κάποιος άλλος;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 24.800 ΕΥΡΩ

Ποιος είναι ο Ηρακλής Δρούλιας

Ποιος είναι τώρα ο Ηρακλής Δρούλιας; Νυν δημοτικός σύμβουλος στο Χαϊδάρι, που διετέλεσε από το Μάρτιο του 2010 επί Κυβέρνησης Γιωργάκη Παπανδρέου δηλαδή, διορισμένος Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων ΑΕ (ΟΣΚ ΑΕ). Παρέμεινε και επί Κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλά πλέον ως  Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών όπως ονομάστηκε ο ΟΣΚ και το 2015 με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε παρελθόν. Έχει πλέον Τεχνικό Γραφείο που εκπονεί μελέτες για παρόμοια έργα, όπως το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παλαιότερο δημοσίευμα του evros-news, που δείχνει να γνωρίζει αρκετές λεπτομέρειες από την υπόθεση, είχε αποκαλυφθεί το γεγονός ότι έκανε απ’ ευθείας ανάθεση ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σε έναν αυτοδιοικητικό συνάδελφό του για την μελέη του κλειστού γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης. «Τις λεπτομέρειες και όσα “παίζονται” στην συγκεκριμένη υπόθεση ανέγερσης του Νέου Κλειστού, τις μάθαμε αργότερα», σχολιάζει ακόμα το δημοσίευμα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΜΠΑΚΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 – ΔΡΟΥΛΙΑΣ