ΕΠΣ Θράκης: Ξέφυγε ο Βάσκος, ακολουθούν Γιαννακιτζίδης και Μορφακίδης! Οι σκόρερς στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Α’ Κατηγορίας

Ολοκληρώθηκε η κανονική περιόδος στην Α’ ΕΠΣ Θράκης και όλα φαίνεται πώς θα κριθούν στα πλέι οφ ανάμεσα στον πρωταθλητή χειμώνα Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου που είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα παρά τις ήττες των τελευταίων αγωνιστικών και την Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου που μείωσε την διαφορά στους 3 πριν τα πλέι οφ του τίτλου.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη έχει την καλύτερη επίθεση με 63 τέρματα (μέσο όρο 2,9) αν και είναι πεσμένη επιθετικά με τις απουσίες των Ρομπέρ και Δραγανίδη έχοντας και την καλύτερη άμυνα με μόλις 9 παθητικό, όσα έχει και η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου που είναι η δεύτερη καλύτερη επίθεση με 55 τέρματα. Δυνατές επιθέσεις έχουν οι … πολίστες της Αναγέννησης παγουρίων με τα σκορ πόλο που κανουν στα τελευταία τους παιχνίδια με 42 τέρματα, 39 έχει η Δόξα Γρατινής του εκπληκτικού 16χρονου Νάση Στοίνοβιτς και του τραυματια Παύλου Μορφακιδη, ενω 38 έχει η Ελπίδα Σαπών και 37 ο Πανθρακικός.

Όπως είναι λογικό οι παικτες των παραπάνω ομάδων ξεχωρίζουν και στο σκοράρισμα. Μαλιστα 6 παίκτες του Ιάσμου έχουν πετύχει πάνω από 5 τέρματα (ανάμεσά τους ο πρώην του Πανθρακικού Κάρδαρης που έχει αποχωρήσει το Γενάρη για την Προοδευτική και ο Παγώνης που χάνει την χρονιά λόγω τραυματισμού πριν τις γιορτές).

Ωστόσο στην κορυφή δεν βρίσκεται καποιος παίκτης του Μέγα αλλα ο πρώην αρχισκόρερ μια πενταετια της Δόξας Προσκυνητών Χρήστος Βάσκος με 19 τέρματα και δύο φορές κατά το παρελθόν πρώτος σκόρερ της ΕΠΣ Θράκης που φορά πλέον την φανέλα της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου.

Ακολουθεί με 13 τέρματα ο φορμαρισμένος Χρήστος Γιαννακιτζίδης του Ιάσμου που σκοραρει ακατάπαυστα στο β’ γύρο, ενω στα τόσα έχει και ο Παύλος Μορφακίδης της Γρατινής, που δεν σκόραρε τοσο συχνά όπως στον πρωτο γύρο και τραυματίστηκε προ μηνός στον αγώνα με τον Ίασμο και

Στα 11 είναι ο πρώτος σκόρερ του Πανθρακικού Βαγγέλης Γρίβας, ενω στα 10 έμεινε η ατραξιον του πρωταθλήματος Μπερτράντ Ρομπέρ, που μετά μια μεγάλη καριέρα στα γήπεδα Γαλλίας, Ελλάδας και Κύπρου, αγωνίζεται τον τελευταίο χρόνο με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.

Ο “αναγεννημένος” μετά την φυγή του από το Ν. Σιδηροχώρι παίζοντας στην … Αναγέννηση Παγουρίων (8 γκολ) Κώστας Πασχάλης έφτασε τα 9 τέρματα μετά το χατ τρικ με τους Προσκυνητές, ενω στα 9 έμεινε ο Πασχάλης Δραγανίδης, παίκτης και αυτός του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου που απουσιάζει λόγω τραυματισμού από τους τελευταιους αγωνες της ομάδας του.

Τα 8 τέρματα έφτασε ο περσινός πίσω από τον Ερκαν δευτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, πρωτος φέτος της Ελπίδας Σαπών και ένας από τους πρωτους της κατηγορίας την τελευταία τετραετία με σχεδον 70 τέρματα Δημήτρης Μπόζης που φιλοδοξεί να ανέβει στον πίνακα των σκορερ στα πλει οφ.

Τέλος στα 7 είναι ο Δημήτρης Κεφης των Παγουρίων είναι η αλλη μεταγραφή της Αναγέννησης Παγουρίων από το Ν. Σιδηροχώρι ο Κυπριος Χαράλαμπος Μαυρακης, ο άτυχος Μάνος Παγώνης που τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει λόγω χιαστού την σεζόν για τον Ίασμο και ο Θοδωρής Λέφης με τον Ημαθιώτη Γιώργο Παπακωνσταντίνου της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου.

Οι πρώτοι σκόρερς της ΕΠΣ Θρακης στο φινάλε της κανονικής περιόδου:

19 τέρματα: Βάσκος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου)

13 τέρματα: Μορφακίδης (Δόξα Γρατινής), Γιαννακιτσίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

11 τέρματα: Γρίβας (Πανθρακικός)

10 τέρματα: Ρομπέρ (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

9 τέρματα: Δραγανίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Πασχάλης (Δοξα Ν. Σιδηροχωρίου / Αναγεννηση Παγουρίων)

8 τέρματα: Μπόζης (Ελπίδα Σαπών)

7 τέρματα: Λέφης, Παπακωνσταντινου (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου),
Μαυράκης (Δοξα Ν. Σιδηροχωρίου / Αναγεννηση Παγουρίων), Παγώνης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Κεφης (Αναγέννηση Παγουρίων)

6 τέρματα: Στοϊνοβιτς, Γαβριήλ (Δόξα Γρατινής), Μουρατίδης (Πανθρακικός), Κεφαλούκος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Πυλαρινός (Δόξα Σώστη), Αμέτ Ερκάν (Ελπίδα Σαπών), Κωνσταντής, Τοτονίδης (Αναγέννηση Παγουρίων), Αντωνιάδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

5 τέρματα:  Παπαχρόνης (Δόξα Γρατινής), Εμρέ (Ελπίδα Σαπών), Σάββα (Ορφέας Στρύμης), Καρδάρης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Γεωργιάδης (Ορφέας Ξυλαγανής), Στριγκώνης (Δόξα Σώστη)

4 τέρματα: Γ. Αραμπατζής (Βιστωνίδα Κοπτερού), Χατζίδης (Ορφέας Ξυλαγανής), Ματζιούνης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων), Κοσιης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Μαυράκης (Πανθρακικός), Αθανασαρος, Τριαντόπουλος (Δόξα Προσκυνητών)

3 τέρματα: Ροδουσάκης, Σαμιώτης (Ορφέας Ξυλαγανής), Λεγάτος, Καμζέλας, Νεαζή Αλή (Δόξα Γρατινής), Αθανασιάδης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Ανδρίκου, Καραπάτσιος (Δόξα Σώστη), Θωμάς, Κονομι (Πανθρακικός), Λειβαδιώτης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Σιψας (Δόξα Προσκυνητών), Θεοδωρίδης (Βιστωνίδα Κοπτερού)