Γ’ Εθνική: Στο ρελαντί η επικράτηση του Άρη Αβάτου επί του ΠΑΟΚ Κοσμίου στο μίνι Θρακιώτικο ντέρμπι

Στο θρακιώτικο ντέρμπι γοήτρου με τις δυο ομάδες να μην έχουν βαθμολογικό άγχος. ο Αρης Αβάτου επικρατησε στο γήπεδο του ΑΟΞ με 4-2 του υποβιβασμένου Κοσμίου και διεκδικεί θέση στην πρωτη τριάδα.

Ο Αρης Αβάτου με την νίκη του αυτή εξασφάλισε την παραμονή του μετά και την ήττα της ΑΕ Καλαμπακίου από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ενω το Κόσμιο και μαθηματικά αποχαιρέτησε την κατηγορία επιδιώκοντας στα 4 τελευταία παιχνίδια μια καλύτερη θέση από την προτελευταία που βρίσκεται τωρα κυνηγώντας τους Αλεξανδρουπολίτες και την Ασπιδα Ξανθης που είναι στις παραπάνω θέσεις.

Μόλις στο 8′ ο Αρης ανοιξε το σκορ όταν από ωραία πάσα του Θωμά Τσέκου ο Κοσμάς Γκέκας έκανε το 1-0. Στο 10΄ ο Στοΐνοβιτς με απευθείας φάουλ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα Αμουτζάκη χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενω στο 13΄ ο Κρασώνης με έπιασε το σουτ αλλα η μπάλα βρήκε σε σώματα και βγήκε κόρνερ, όπως και στο 24΄ ίδια καταληξη είχε το σουτ του Τσέκου. Στο 28΄ καλο σουτ του Μπουνταγκίδης πέρασε μολις άουτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρωτου μέρους ο Αρης ξεσπασε και αρχικά στο 42′ με τον Κρασώνη να πετυχαίνει το τρίτο τέρμα στο πρωτάθλημα έκανε το 2-0 και στο 45′ μετά από πάσα του Σαρηγιαννιδη ο Γκέκας διπλασιασε τα γκολ του κανοντας το 3-0 με το τρίτο του φετινο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος το Κόσμιο μείωσε σε 2-1 στο 49′ με τον Καρασιούνα, ενω στο 55’ το σουτ του Κυριακόπουλου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας Αθανασίου του Αρη που είχε περασει ως αλλαγή. Στο 65΄το σουτ του Ερκάν έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 68΄ ο Σιχλιμοίρης που ειχε περασει νωρίτερα ως αλλαγη μετά από πάσα του Κρασώνη έκανε το 4-1 με σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 73΄το σουτ του Παπαδιώτη πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοσμίου, οπως αουτ πέρασε στο 83΄ το ευθύβολο σουτ του Ερκάν. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο συμφοιτητης στα ΤΕΦΑΑ του Σιχλιμοίρη, Ρουμπιες με κεφαλια ύστερα από την απέκρουση του Αθανασίου στο σουτ του Νάνου.

Αξιοσημείωτο της αναμέτρησης οτι οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με διαφορετικούς πορτιέρο από το ξεκίνημα με τον Αθανασίου του Άρη να παίρνει την θέση του Αμουτζάκη και τον Ράπτη να αντικαθιστά τον τραυματια Δεληγιάννη που τραυματίστηκε όπως και στο παιχνίδι του πρωτου γυρου.

Την επόμενη αγωνιστική ο Αρης ταξιδευει στο Σιδηροκαστρο κόντρα στον ουραγο Εθνικό, ενω τομΚοσμιο φιλοξενεί τον Πανσερραικό.

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Αμουτζάκης (46΄Αθανασίου), Μίλερ, Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Δόντσος, Σαρηγιαννίδης, Γκέκας (65′ Ζωσιμίδης), Τσέκος (46′ Σιχλιμοίρης) Κρασώνης (80′ Κιουμουρτζής), Ψεμματάς

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης (75′ Ράπτης), Τριάντος, Τζατζανάς, Πλασταράς, Λεβεντέλης, Νάνος, Στοΐνοβιτς, Ρουμπιές, Ερκάν, Κυριακόπουλος (81′ Λάσκαρης), Καρασιούνας (77′ Βούλγαρης)