Γ’ Εθνική: Οι πέντε αγώνες που απομένουν σε Πέρνη, Καλαμπάκι, Ασπίδα και Εθνικό για την αποφυγή του «μοιραίου»

Πέντε Κυριακές έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, το οποίο απέκτησε ξαφνικά ενδιαφέρον και στην ουρά μετά την δικαίωση της Ασπίδας Ξάνθης στην έφεση που έκανε κατά του Κεραυνού Πέρνης.

Προσωρινά, μετά την απόφαση, η Πέρνη πέρασε στην ζώνη του υποβιβασμού αλλά η νίκη της μέσα στο Κόσμιο αφενός καταδίκασε μάλλον οριστικά τον τοπικό ΠΑΟΚ στο μοιραίο, αφετέρου την έφερε και πάλι στον αφρό δεδομένης της ήττας του Καλαμπακίου στο Παραλίμνιο.

Μπορεί στον πρώτο όμιλο να είχαμε διακοπή λόγω του τριημέρου, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ωστόσο μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία και αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή τα πράγματα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν.

Το όριο παραμονής φέτος αναμένεται να είναι μικρότερο από το περσινό που ήταν οι 32 βαθμοί που ειχαν ο Νέστος Χρυσούπολης, ο Άρης Αβάτου και ο Ορφέας Ξάνθης, με το Διδυμότειχο να υποβιβάζεται με 31 βαθμούς.

Αναλυτικά, το υπόλοιπο πρόγραμμα των 4 μονομάχων για την παραμονη, με μόνο μία ομάδα να σώζεται και τις άλλες να ακολουθούν τον ΠΑΟΚ Κοσμίου και το Σιδηρόκαστρο που είναι ακόμα πιο χαμηλά και πιθανότατα από την προσεχή Κυριακή να αποχαιρετήσουν και μαθηματικά την κατηγορία:

9. Κεραυνός Πέρνης (24 βαθμοί): Εθνικός Σιδηροκάστρου (εκτός), Αετός Ορφανού (εντος), Αλέξανδρος Κιλκίς (εκτος), ΑΕ Καλαμπακίου (εντος), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτος)

10. ΑΕ Καλαμπακίου (22 βαθμοί): Εθνικος Αλεξανδρούπολης (εντος), Ασπίδα Ξάνθης (εκτος), Καβαλα (εντος), Πέρνη (εκτος), Αβατο (εντος)

11. Ασπίδα Ξάνθης (17 βαθμοί): Αλέξανδρος Κιλκίς (εκτος), ΑΕ Καλαμπακίου (εντος), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτος), Απόλλων Παραλιμνίου (εκτός), Καβάλα (εντος)

12. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (15 βαθμοί): ΑΕ Καλαμπακίου (εκτος), Παραλίμνιο (εκτός), Ασπίδα Ξ. (εντος), Καβάλα (εκτος), Πέρνη (εντος)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 21 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΚ ΕΔΩ