Η μόνη ομάδα της Θράκης που ακόμα και η πλειοψηφία των μελών στο διοικητικό συμβούλιο είναι γυναίκες!!!

Από το πρωί κεντρικό θέμα συζήτησης στα αθλητικά στέκια αποτελούν οι γυναίκες – και αυτό όχι μόνο ένεκα του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας αλλά και εξαιτίας της πρόβλεψης του νέου αθλητικού νομοσχεδίου για παρουσία γυναικών στο 1/3 των ΔΣ αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών.

Στην Θράκη το πρόβλημα της έλλειψης παραγόντων από το όμορφο αλλά και λεγόμενο «ασθενές» φύλο δείχνει να είναι ακόμα πιο έντονο. Ωστόσο υπάρχει μια ομάδα της περιοχής μας που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τον νέο αθλητικό νόμο, όπως όλες οι υπόλοιπες που θα πρέπει το αργότερο μέσα στο 2020 να πάνε σε εκλογές για να εναρμονιστούν με τις προβλέψεις του νέου νόμου.

Ο λόγος για την Ροδόπη ’87, την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Κομοτηνής που δεν έχει γυναίκες μόνο στο ρόστερ της αλλά και στην διοίκησή της και σε όλους τους τομείς της. Πρόεδρος της ομάδας είναι η Αναστασία Περιβολοπούλου, α’ αντιπρόεδρος η δικηγόρος Νίκη Παυλίδου και β’ αντιπρόεδρος η Αγγελική Σταυρίδου. Γενικός γραμματέας είναι ο Κων. Μαυρομάτης, ταμίας η Ειρήνη Τζεβελέκη και μέλη του ΔΣ οι Χρύσα Μπλέτσα, Απόστολος Ταρνανάς, Μαίρη Μουρατίδου και Σέβη Ξενοδοχίδου.

Από τα εννέα μέλη της διοίκησης της ομάδας, τα επτά είναι γυναίκες, κάτι αν μη τι άλλο μη συνηθισμένο και σε κάθε περίπτωση μοναδικό φαινόμενο σε επίπεδο Θράκης. Και μην ξεχνάμε ότι πέρα από το γυναικείο ρόστερ, καθότι γυναικεία η ομάδα, προπονήτρια είναι η Βίκυ Περιβολοπούλου με UEFA C που θα πάει το καλοκαίρι και για το UEFA B στην Σχολή της Ξάνθης, ενώ γενική αρχηγός στην ομάδα είναι η Χρύσα Ψαρίδου.