Χάθηκε το σήμα της ΕΡΑ Σπορ από τα ερτζιανά της Θράκης λόγω… «Ωκεανίδος»

Τις τελευταίες ημέρες χάθηκε από τα ερτζιανά της Θράκης το κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο, η ΕΡΑ Σπορ, που εξέμπεμπε στους 104,7 των FM από τον πομπό της Θάσου.

Κάποιο τεχνικό πρόβλημα δημιουργήθηκε, όχι μόνο για την ΕΡΑ Σπορ αλλά ακόμα και στο τηλεοπτικό σήμα, με αποτέλεσμα να χαθεί η σύνδεση και να έρθουν τεχνικοί από την Αθήνα για να επισκευάσουν τον πόμπό.

Ωστόσο οι τεχνικοί δεν κατάφεραν να ανέβουν έγκαιρα στον πομπό λόγω της Ωκεανίδος, αφού αρχικά δεν μπορούσε να πάει πλοίο στην Θάσο και όταν επετράπη ο απόπλους, δεν μπορούσαν να ανέβουν στην κορυφή του βουνού λόγω της χιονόπτωσης.

Έτσι για αρκετές μέρες οι Θρακιώτες έχουν μείνει χωρίς την δυνατότητα να ακούν το αθλητικό κρατικό ραδιόφωνο, με εξαίρεση φυσικά τις ώρες που αναμεταδίδεται από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς των ΕΡΤ Κομοτηνής, Ορεστιάδας και Καβάλας τις ώρες που έχει αγώνες, τα απογεύματα.

Ειδικά για την Κομοτηνή επιχειρήθηκε να λυθεί το πρόβλημα με αναμετάδοση του προγράμματος και από τους 92,1 μεγάκυκλους, ωστόσο αναμένεται τις επόμενες ώρες ή μέρες όλα να έχουν διορθωθεί.

Μέχρι τότε υπάρχει πρόβλημα πέραν της αναμετάδοσης της ΕΡΑ Σπορ και με το τηλεοπτικό σήμα όσων είναι συντονισμένοι στην Θάσο, αλλά τουλάχιστον υπάρχει η δυνατότητα να στρέψουν τις κεραίες προς την Πλάκα της Αλεξανδρούπολης από όπου γίνεται κανονικά η εκπομπή και να κάνουν επανασυντονισμό των καναλιών στους δέκτες τους.