2.000 άτομα αναμένονται στην Αλεξανδρούπολη για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης

Ένα μοναδικό και θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μικροί και μεγάλοι θαυμαστές της συγχρονισμένης κολύμβησης, σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Αλεξανδρούπολης αλλά και συνολικά της Θράκης διοργάνωση.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει γράψει το ThrakiSportS, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης έρχεται 5 με 7 Απριλίου στην πρωτεύουσα του Έβρου, φέρνοντας μαζί του περισσότερες από 350 αθλήτριες από 18 συνολικά χώρες.

Η διοργάνωση θα είναι ο δεύτερος σταθμός του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα φιλοξενηθεί επίσης στο Παρίσι, τη Βαρκελώνη, το Τόκυο, το Κεμπέκ, το Καζάν, το Γκρίνσμπορο των ΗΠΑ και την Βουδαπέστη μεταξύ άλλων, τοποθετώντας έτσι την Αλεξανδρούπολη στον παγκόσμιο χάρτη της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της διοργάνωσης στην πρωτεύουσα του Έβρου. Εκεί έδωσαν το παρών μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις κολυμβητικές εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης και για τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

«Όλα αυτά τα καλά λόγια μας δημιουργούν ένα δημιουργικό άγχος, για την φιλοξενία μιας διοργάνωσης που αποτελεί ένα στοίχημα για την Αλεξανδρούπολη. Είμαστε πανέτοιμοι για την φιλοξενία των αγώνων», επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης, ο οποίος ανέφερε ότι πέρυσι φιλοξενήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη στο σύνολο της χρονιάς 13.000 αθλητές.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης δήλωσε ικανοποιημένος για την φιλοξενία των αγώνων, «που δικαιώνει τους κόπους και τους αγώνες μας από το 2011 για την βελτίωση των αθλητικών μας υποδομών». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι της FINA, και πιθανώς και από την ERT Sports.

Συνολικά, αναμένεται να βρεθούν στην Αλεξανδρούπολη πάνω 2.000 άτομα, μόνο σε επίπεδο αποστολών των ομάδων, ενώ από τις 350 αθλήτριες οι 200 θα προέρχονται από το εξωτερικό και οι 150 από την Ελλάδα.