Δύο χρυσά μετάλλια για Μπάρμπα και Αμπελίδου στην αναβίωση του «Ακρόπολις» στην Αθήνα

Δυο χρυσά μετάλλια στο διεθνές κύπελλο Ακρόπολης που πραγματοποιήθηκε στο ολυμπιακό γυμναστήριο των άνω Λιοσίων κατέκτησαν οι αθλήτριες του Δημοκριτείου Κομοτηνής.

Ο λόγος για την Αγαπη Αμπελιδου στα 46 κιλά και την Νικολετα Μπάρμπα στα 66 κιλά, που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης, η οποία αναβίωσε μετά από πολλά χρόνια και προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων, μεταξύ των οποίων και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η Νικολέτα Μπάρμπα έφτασε στο χρυσό μετάλλιο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αρχικά επικράτησε με 10-0 μιας Ελληνίδας αντιπάλου της (στην πάλη οι αγώνες σταματάνε όταν το σκορ γίνει 10-0), ακολούθησε επίσης ένα 10-0 επί Ρουμάνας στν ημιτελικό και στον μεγάλο τελικό επικράτησε μιας αθλήτριας από την Ουγγαρία με σκορ 10-4.

Η Αγάπη Αμπελίδου από την πλευρά της έκανε επίσης τρεις αγώνες και σημείωσε ισάριθμες νίκες. Συγκεκριμένα με 10-0 αρχικά επικράτησε Ελληνίδας αντιπάλου, ακολούθως με 7-4 την περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας και στον τελικό νίκησε με 6-4 μια αθλήτρια επίσης απο την Ουγγαρία.

Στους αγώνες συμεμτείχε από την πλευρά του Δημοκριτείου και ο Απόστολος Τρισκας, ο οποίος κέρδισε έναν αγώνα αλλά έχασε δύο και τελικά κατέλαβε την 4η θέση μένοντας οριακά εκτός βάθρου.