Super League: Ήττα-σοκ για Ξάνθη στο… ενενηνταφεύγα με «θρακιώτικο» τέρμα από τον Φώτη Ιωαννίδη

 

Η Ξάνθη ηττήθηκε με 1-0 από τον Λεβαδειακό του Νίκου Καραγεωργίου με γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης από τον Φώτη Ιωαννίδη, γιο του Κομοτηναίου παλαίμαχου άσσου του Ολυμπιακού και της Καλαμαριάς. Αποχαιρέτισε έτσι ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες είχε για ευρωπαϊκή έξοδο, σε έναν αγώνα που διεξήχθη σε δυο δόσεις. Άρχισε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Οι Βοιωτοί πανηγύρισαν την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα, σε αγώνα που ξεκίνησε χθες (23/02) κάτω από θυελλώδεις ανέμους, διακόπηκε και ξεκίνησε σήμερα (24/02) από το 23ο λεπτό. Παράλληλα γνώρισε την πρώτη ήττα της από τον Λεβαδειακό στην έδρα της, μετά από 15 αγώνες.

Η Ξάνθη, που μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στην 5η θέση, αρκεί να έπαιρνε το «τρίποντο», εντούτοις έφυγε με «άδεια χέρια» από τον αγωνιστικό χώρο και το όνειρο της Ευρώπης απομακρύνθηκε.

Η ομάδα του Ράσταβατς έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο 49ο λεπτό, όταν κέρδισε πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ο Ντουρίσκοβιτς, αλλά απέτυχε να νικήσει τον Μπάγιτς.

Οι Θρακιώτες τιμωρήθηκαν στο φινάλε του αγώνα από έναν Θρακιώτη, καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κομοτηναίος στην καταγωγή Φώτης Ιωαννίδης πέτυχε το γκολ για τον Λεβαδειακό, που με το «τρίποντο» αυτό αναπτέρωσε τις ελπίδες του για παραμονή στην Super League.