Γ’ Εθνική: Τριάρα και τρίποντο της Ασπίδας στο Σιδηρόκαστρο ξεφεύγοντας από την τελευταία θέση

Η Ασπίδα Ξάνθης κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα το 2019 και το πρώτο της τρίποντο εκτός έδρας, επικρατώντας με 3-1 του Εθνικού Σιδηροκάστρου στην Σιντικη και ξεφεύγοντας από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αν και η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά, που προερχόταν από την μεσοβδόμαδη εμφατική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, ταξίδεψε στον Νομό Σερρών με μόλις 13 παίκτες στην αποστολή, κατάφερε να παρουσιαστεί πιο ουσιαστική στις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν και πήρε ένα μεγάλο από πλευράς ηθικής ανταμοιβής και ψυχολογίας τρίποντο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (για χέρι του Νίκου Σαμαρά) του Γιάννη Χριστοφορίδη. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Εθνικός Σιδηροκάστρου ισοφάρισε στο 58ο λεπτό με τον Μιχάλη Ευσταθιάδη, ωστόσο στο 72ο ο Μπάμπης Κυριαζίδης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Ασπίδα Ξάνθης και στο 87ο ο Ραφαήλ Σαββόγλου διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ (Καρυπίδης): Γκαϊδατζάκης, Λιάτσης, Πετρίδης (84′ Βεντούζης), Σαμαράς Ν. (46′ Ευσταθιάδης), Σαμαράς Κ., Αγγελίδης, Καραχάλιος (70′ Γέρμενλης), Αβράμης, Παπίτσας, Τσεμπερίδης, Παρούκας (84′ Μιχαλιέρης)
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς Α., Νταμπανλής, Νικολούδης, Μερακλής, Χατζήπαπας, Κυριαζίδης, Κωτίδης (81′ Μωϋσίδης), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος (84′ Σαββόγλου Β.), Σαββόγλου Ρ.