Γ’ Εθνική: Έσπασε το αήττητο του Νέστου ο Άρης Αβάτου στο ντεμπούτο του Ξανθόπουλου

Η αλλαγή προπονητή έφερε αέρα ανανέωσης στον Άρη Αβάτου, με αποτέλεσμα όχι απλά να συνέλθει άμεσα από το σοκ του αποκλεισμου από τον Ορφέα Ξάνθης στο Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και να κερδίσει στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής τον αήττητο μέχρι σήμερα Νέστο Χρυσούπολης, βάζοντας φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η γηπεδούχος ομάδα είχε την πρωτοβουλία, πέτυχε το τέρμα μόλις στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του Κρασώνη από σέντρα του Ζωσιμίδη και αν έπρεπε να βάλει μια ομάδα ένα ακόμα γκολ, αυτή θα ήταν η ξανθιώτικη που έχασε άλλωστε και τις πιο κλασικές ευκαιρίες. Άλλωστε τρία λεπτά πριν το γκολ που έκρινε τον αγώνα, ο Αρης Αβάτου έχασε πέναλτι με τον Αθανασίου να αποκρούει την εκτέλεση του Δόντσου.

Επίσης, στα μισά του δευτέρου ο Γκέκας είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν πέντε λεπτά μετά το τέρμα που δέχθηκαν, διπλή μάλιστα, όταν αρχικά ο Αμουτζάκης έδιωξε σε κόρνερ απευθείας φάουλ και στην εκτέλεση του ο Κουντού πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στον αγώνα (φωτο από την εφημεριδα Ξάνθη-Sport) υπήρξαν και άλλες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά κυρίως υπήρξε μεγάλη ένταση με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για την διαιτησία του Δραμινού Πουλικίδη από το ξεκίνημα σχεδόν του αγώνα, όταν υποστήριξαν ότι δεν υφίστατο πέναλτι στο κράτημα αμυντικού στον Κουτσούμπα.

Ξέφρενα τα πανηγύρια για τους παίκτες του Άρη Αβάτου, που έκλεισαν τους διαδρόμους και στέρησαν το αήττητο του πρώην προπονητή τους Κυριάκο Κετσιεμενίδη, ενώ οι φιλοξενούμενοι καλούνται να διαχειριστούν πλέον στις επόμενες έξι αγωνιστικές το ισχνό προβάδισμα ενός βαθμού που έχουν από την Καβάλα, καθώς στο παιχνίδι αυτό φάνηκαν οι απουσίες που είχε από τιμωρίες σε προηγούμενους αγώνες.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεμματάς, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Τσέκος (83′ Βαφειάδης), Σαρηγιαννίδης, Δόντσος, Γκέκας (73′ Καλογιάννης), Κρασώνης, Ζωσιμίδης (65′ Σιχλοιμίρης).
ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Κετσιεμενίδης): Αθανασίου, Παπαδόπουλος, Μαϊδανός, Χούσινετς, Τζαμπέγια, Κουντού, Γκουτσίδης (55′ Ν. Μελισσόπουλος), Ορφανίδης, Μπέλιτς (70′ Παρουτσης), Νικλητσιώτης, Α. Μελισσόπουλος.