Γ’ Εθνική: Διέλυσε με 8-0 την Ασπίδα Ξάνθης η Καβάλα, την βυθίζει στο τοπικό και συνεχίζει το κυνήγι του Νέστου

Την παραμικρή δυσκολία δεν αντιμετώπισε η Καβάλα απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ανθή Καραγιάννη, καθώς διέλυσε με 8-0 την θρακιώτικη ομάδα έχοντας βάλει ήδη πέντε γκολ από το ημίχρονο.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, αφού ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Πλέον η Ασπίδα θέλει ένα θαύμα για την αποφυγή του υποβιβασμού της στο τοπικό, ενώ η Καβάλα παραμένει στο κυνήγι του Νέστου Χρυσούπολης για την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στην Football League χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία των μπαράζ.

Στο 12′ άνοιξε το σκορ με τον Τσούτση, μετά από σέντρα του Μπλιού και πρώτο σουτ του Λίτσκα που βρήκε το δοκάρι.
Στο 15′ με σουτ ο Γαβριηλίδης διαμόρφωσε το 2-0 και πέντε λεπτά αργότερα από κοντά ο Λίτσκας έχασε σίγουρο γκολ.
Στο 23′ διαμορφώθηκε το 3-0 όταν από σέντρα του Ζέρη έπιασε την κεφαλιά ο Τσούτσης και την έστελε στα δίχτυα.
Στο 33′ ο δημιουργός του προηγούμενου γκολ έγινε σκόρερ. ο Ζέρης «τρύπωσε» στην περιοχή και έκανε με πλασέ το 4-0.
Στο 41′ ο Τσούτσης με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 5-0 επιτυγχάνοντας χατ τρικ (τρια γκολ στο ημιχρονο).
Στο 70′ με κεφαλιά ο Τσούτσης έκανε το 6-0 επιτυγχάνοντας το τέταρτο προσωπικό του γκολ.
Στο 77′ με κεφαλιά ο Αδαμάκης διαμόρφωσε το 7-0, αλλά δεν έμελε αυτό να είναι το τελικό σκορ.
Στο 81′ διαμορφώθηκε το 8-0 με τον Λίτσκα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στον ΑΟΚ μετά από ωραία πάσα του Παπαδόπουλου.

Στα αξιοσημείωτα ότι η Ασπίδα δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια ενώ η Καβάλα είχε τουλάχιστον άλλες πέντε ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως σχολιάζει και ο Τάσος Πατσίδης στην Πρωινή, εκπλήξεις επιφύλαξε ο Παύλος Δερμιτζάκης στην αρχική ενδεκάδα, θέλοντας να δώσει ανάσες σε βασικούς παίκτες. Ο Δήμιζας για πρώτη φορά δεν ξεκίνησε στο φετινό πρωτάθλημα με τον Δεμένικο να κάνει ντεμπούτο απέναντι στην πρώην του ομάδα. Βασικός στόπερ αγωνίστηκε ο Τόσκας και βασικός στη μεσαία γραμμή ο Θωμαϊδης. Πρώτη φορά από την αρχή χρησιμοποιήθηκε ο Λίτσκας ενώ παρέμεινε στην ενδεκάδα για τρίτο συνεχόμενο ματς ο Μπλιός.

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ (Παύλος Δερμιζτάκης): Δεμένικος, Ζέρης (46′ Μαλαμίδης), Λυμπεράκης (60′ Αδαμάκης), Κασμερίδης (55′ Τουμανίδης), Τόσκας, Γαβριηλίδης, Μπλιός, Θωμαϊδης, Βαλαβανόπουλος (66′ Παπαδόπουλος), Τσούτσης, Λίτσκας.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρηστος Σαμαράς): Κασάμπαλης, Σαμαράς (65′ Χατζηπαρασκευάς), Κοντογιαννίδης, Νικολούδης, Μερακλής, Νταμπανλής, Μαλαδένης, Κωτίδης (65′ Σαββόγλου), Δογανίδης (46′ Μωυσίδης), Παπαδόπουλος (46′ Κούπας), Σαββόγλου Ι.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞ’ ΑΝΑΒΟΛΗΣ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ, ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ