Γ’ Εθνική: Ενδεχόμενο αναβολής της πρώτης αγωνιστικής του 2019 και τελευταίας για τον πρώτο γύρο

Μπορεί για την προσεχή Κυριακή να έχει προγραμματιστεί η 13η αγωνιστική στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, τελευταία του πρώτου γύρου και πρώτης για το 2019, ωστόσο οι κακές καιρικές συνθήκες που ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα, ίσως οδηγήσουν και σε απόφαση αναβολής όλης της αγωνιστικής.

Έτσι και αλλιώς έχουν υπάρξει αντιδράσεις για το γεγονός ότι η ΕΠΟ έχει ορίσει πλήρη αγωνιστική για τις 6 Ιανουαρίου, ημέρα της μεγάλης γιορτής των Θεοφανίων, την ώρα που ακόμα και οι επαγγελματικές ομάδες της Super League δεν έχουν ορίσει αγωνιστική δραστηριότητα λόγω της διακοπής για τα Χριστούγεννα.

Το πρόβλημα επιτείνεται με τα καιρικά φαινόμενα αφού μετά τον “Ραφαήλ” έχουμε από τα ξημερώματα την έλευση στην χώρα του ψυχρού κύματος που φέρει την ονομασία “Σοφία” και βάζει στην κατάψυξη όλη την Ελλάδα τις επόμενες ώρες. Ειδικά για την Κυριακή μάλιστα αναμένεται ολικός παγετός σε αρκετές περιοχές της χώρας, ακόμα και της Νότιας.

Γίνεται αντιληπτό ότι σε πολλά γήπεδα δεν θα μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο παρά μονάχα… χόκεϊ, πατινάζ ή στην καλύτερη περίπτωση χιονοπόλεμος. Μπορεί θεωρητικά να αναμένεται μια πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας την Κυριακή, ημέρα προγραμματισμένης διεξαγωγής των αγώνων, ωστόσο αυτή των προηγούμενων ημερών θα αρκεί για να δημιουργηθούν προβλήματα στους αγωνιστικούς χώρους.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα προβλήματα που υπάρχουν στις συγκοινωνίες για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας αλλά και το γεγονός ότι τα φαινόμενα είναι γενικευμένα και εκτείνονται σε όλη τη χώρα, ενώ επισήμως μιλάμε για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, έχει οδηγήσει σε σκέψεις στην αρμόδια Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ να αποφασιστεί γενικά η αναβολή της αγωνιστικής.

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν υπάρξει σύμφωνα με πληροφορίες και ανεπίσημα αιτήματα. Η ΕΠΟ πάντως σε κάθε περίπτωση θα περιμένει τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία της ΕΠΟ και το αργότερο ως το μεσημέρι της Παρασκευής θα κληθεί να αποφασίσει αν θα οδηγηθούμε σε αναβολή ή αν θα κληθούν όλες οι ομάδες και οι διαιτητές να πάνε στα γήπεδα και να αποφασιστεί ανά περίπτωση η τύχη του κάθε αγώνα.

Σε σχέση με τις ομάδες της Θράκης που μετέχουν στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν την αγωνιστική έχουμε τις αναμετρήσεις Απόλλων Παραλιμνίου – ΠΑΟΚ Κοσμίου στις Σέρρες, Καβάλα – Ασπίδα Ξάνθης στο Ανθή Καραγιάννη, Εθνικός Σιδηροκάστρου – Ορφέας Ξάνθης στο Σιδηρόκαστρο, Κεραυνός Πέρνης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Χρυσούπολη και Άρης Αβάτου – ΑΕ Καλαμπακίου στην Ξάνθη.

Την ώρα των αγώνων προβλέπονται θερμοκρασίες ενός βαθμού κελσίου στην Ξάνθη και την Καβάλα με λίγη συννεφιά (αλλά θερμοκρασίες ως -9 το πρωί), τριών βαθμών στην Χρυσούπολη, τεσσάρων στις Σέρρες (όπου όμως θα έχει προηγηθεί ένα 24ωρο πιθανής έντονης χιονόπτωσης) και τριών βαθμών στο Σιδηρόκαστρο (με το θερμόμετρο να ανεβαίνει μετά από δύο 24ωρα συνεχούς χιονόπτωσης και ολικού παγετού που θα οδηγήσει ως και στους -10 βαθμούς το πρωί της Κυριακής).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ Α’ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ