Απαλλακτική πρόταση για τους Τζελέπη και Κητζίδη αναφορικά με την πλαστή ενημερότητα της ΠΑΕ Πανθρακικός

Η εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή σε δίκη του Αντώνη Ρέμου, του Θωμά Μητρόπουλου, τριών πρώην υψηλόβαθμων παραγόντων της Καβάλας και άλλων 14 ποδοσφαιρικών παραγόντων αναφορικά με το σκάνδαλο των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, δεν έχει μόνο ως προς τον Ντέμη Νικολαΐδη για τον οποίο έγινε γνωστό πως υπάρχει απαλλακτική πρόταση, ενδιαφέρον για τους Θρακιώτες.

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά για άλλα 12 πρόσωπα πέραν του Ντέμη Νικολαΐδη υπάρχει απαλλακτική πρόταση από τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερεύνησε την υπόθεση. Ως γνωστόν όμως, στην υπόθεση αυτή είχανε εμπλακεί και τα ονόματα δύο πρώην προέδρων της ΠΑΕ Πανθρακικός, του Γιάννη Κητζίδη που ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ομάδας μετά την άνοδό της στην Super League δέκα χρόνια πριν και του Δημήτρη Τζελέπη, που ήταν ο τελευταίος της πρόεδρος μέχρι και την προ διετίας διάλυσή της.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι από την στιγμή που τα ονόματα των δύο κομοτηναίων παραγόντων δεν περιλαμβάνονται στην λίστα με τους 19 για τους οποίους προτείνεται η παραπομπή σε δίκη, προφανώς περιλαμβάνονται σε εκείνην των 13 ατόμων για τα οποία προτείνεται η απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Από την λίστα αυτή μόνο το όνομα του Ντέμη Νικολαΐδη διέρρευσε, θα πρέπει όμως να θεωρούμε δεδομένο ότι στη λίστα αυτή είναι και οι Τζελέπης και Κητζίδης.

Άλλωστε τα παλιά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για διώξεις σε συνολικά 33 άτομα και όλα τα ονόματα είχαν βγει στα μανταλάκια των εφημερίδων. Τα 19 της τωρινής λίστας περιλαμβάνονται και σε εκείνην. Εύκολο να κάνει κανείς την αντιπαραβολή και να διαπιστώσει ποια είναι τα υπόλοιπα, για τα οποία η πρόταση του εισαγγελέα είναι απαλλακτική σύμφωνα με όσα διέρρευσαν.

Πρόκειται ασφαλώς για μια σημαντική και άκρως ευχάριστη είδηση για τους δύο πρώην προέδρους της ΠΑΕ Πανθρακικός, τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί στην πολύκροτη υπόθεση που έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης και φαίνεται ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της άσκησης ποινικών διώξεων και της παραπομπής της σε δίκη…