Γ’ Εθνική: Με νέο πρόσωπο κάτω από τα γκολπόστ εναντίον του Εθνικού Αλεξανδρούπολης η Πέρνη! Αποχώρησε ο Ρίζος

 

Στην απόκτηση του τερματοφύλακα Γιάννη Ψαρρά από την ΑΟ Φλωριάδας προχώρησε ο επόμενος αντίπαλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Κεραυνός Πέρνης, από τον οποίο αποχώρησε ο 42χρονος πορτιέρο Δημήτρης Ρίζος.

Πρόκειται για 21χρονο γκολκίπερ που αγωνιζόταν βασικός μέχρι τώρα, τόσο στον ΑΟ Φλωριάδας, όσο και στην προηγούμενη ομάδα του, τον Ερμή Αμυνταίου, όπου πανηγύρισε 1 πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο ΕΠΣ Φλώρινας, με τον οποίον πραγματοποίησε και αρκετές συμμετοχές πέρυσι στη Γ’ Εθνική. Ακόμα, έχει φορέσει τη φανέλα του Ατρόμητου Πτολεμαΐδας και του Ηρακλή Κρυόβρυσης, ενώ το φλερτ με τον Μανώλη Δεμένικο της Ασπίδας Ξάνθης δεν προχώρησε σε γάμο αφού αυτός θα συνεχίσει στην Καβάλα.

Ο 42χρονος Ρίζος ξεκίνησε από τον Νέστο Χρυσούπολης (Δ’ Εθνική) και ακολούθησαν οι Λύκοι (Γ’ Εθνική), Αιγάλεω (Α’ Εθνική), Λεωνίδιο (Γ’ Εθνική), Κιλκισιακός (Γ’ Εθνική), Αγροτικός Αστέρας (Γ’ Εθνική), Πιερικός (Γ’ Εθνική), Δόξα Κατωκοπιάς (Α’ Κύπρου), ΠΑΟΚ (Α’ Εθνική), Ολυμπιακός Λευκωσίας (Β’ Κύπρου), Αναγέννηση Καρδίτσας (Football League), Παναιγιάλειος (Γ’ Εθνική), Κισσαμικός (Γ’ Εθνική), Χανιά (Football League), Ολυμπιακος Βόλου (Γ’ Εθνική), Λαμία (Β’ Εθνική), Παναργειακος (Γ’ Εθνική), Λαγκαδάς (Γ’ Εθνική), Μέγας Αλεξανδρος Τρικάλων (Γ’ Εθνική) και Κεραυνός Πέρνης (Γ’ Εθνική).

 width=

Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, ήταν αναμφίβολα όταν υπέγραψε σε μία ομάδα, που δεν έπαιξε ποτέ! Το καλοκαίρι του 2008, ο ΠΑΟΚ είχε ανακοινώσει την απόκτηση του Δημήτρη Ρίζου, ενός 32χρονου, τότε, τερματοφύλακα, ελάχιστα γνωστού στο ελληνικό κοινό, που την προηγούμενη σεζόν έπαιξε στην Δόξα Κατωκοπιάς στην Κύπρου. Ο Ρίζος με καταγωγή από την Λεκάνη Καβάλας έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, υπογράφοντας στον ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη, για να έχει βοηθητικό ρόλο. Αποκτήθηκε για να είναι ο τρίτος τερματοφύλακας, γνωρίζοντας πως δεν θα παίξει ποτέ, απλά για να βοηθάει στις προπονήσεις. Κάποιες συμμετοχές έγραψε μόνο σε φιλικά, όπως αυτό της φωτογραφίας με τον Θερμαϊκό Θέρμης.

Ο Ρίζος ανέρτησε επιστολή στο διαδίκτυο και αναφέρει:  «Το καλοκαίρι που μας πέρασε, αποφάσισα να γυρίσω στα πάτρεια εδάφη. Θέλοντας να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορούσα κάποια ομάδα του Νομού η οποία αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, μίλησα αρχικά με Νέστο Χρυσούπολης, Α.Ο Καβάλα και Κεραυνό Πέρνης. Παρουσιάστηκε λοιπόν η ευκαιρία του Κεραυνού, μετά την αποχώρηση του Γιωργούση από τον σύλλογο.

Πριν φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αντεδάκη Κωνσταντίνο και τον Νίκο Πανίδη για την τιμή που μου έκαναν να προπονήσω τους τερματοφύλακες του Απόλλωνα Χρυσοχωρίου κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα του Π.Ο Κεραμωτής και συγκεκριμένα τους κυρίους Ψυχουδάκη Δημήτρη και Σινιώρη Φώτη για την τιμή που μου έκαναν να με εντάξουν στην ομάδα τους, ως προπονητή τερματοφυλάκων. Επιπλέον θέλω να τους ευχαριστήσω για την παραχώρηση του γηπέδου και του εξοπλισμού, ακόμη και σήμερα για την εκγύμναση των τερματοφυλάκων της ακαδημίας μου. Σκοπός της ακαδημίας είναι να αναδειχθούν παιδιά τα οποία θα φυλούν τις εστίες σε Εθνικό και γιατί όχι σε Διεθνές επίπεδο, προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου για την συγκεκριμένη θέση σε νεαρούς τερματοφύλακες.

Επιστρέφουμε τώρα στο κεφάλαιο Κεραυνός Πέρνης. Η απόφαση για την αποχώρηση μου από την ομάδα δεν βασίζεται σε οικονομικούς λόγους αλλά σε λειτουργικούς. Ευχαριστώ τον σύλλογο για την προτίμηση του στο πρόσωπο μου, όμως η φιλοσοφία του συλλόγου δεν συμπίπτει με την δική μου. Το οργανωτικό κομμάτι δεν μπορεί να συνδυαστεί με τον τρόπο που που έχω μάθει να εργάζομαι τα 20 χρόνια που υπηρετώ το Ελληνικό ποδόσφαιρο και όπως είναι λογικό, οι δρόμοι μας πρέπει να χωρίσουν.

Εύχομαι ολόψυχα, καλή επιτυχία στον Κεραυνό Πέρνης, να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και ελπίζω να έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι στην μέχρι τώρα αξιοσημείωτη πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Εύχομαι καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα σε όλους, υγεία σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερες ευχές σε όλους τους τερματοφύλακες, κατανοώντας την δυσκολία και την υπευθυνότητα αυτής της θέσης.

Τέλος, ευχαριστώ και δοξάζω τον Θεό που με κρατάει υγειή, γερό και στα 42 μου χρόνια μπορώ και βρίσκομαι σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να προστατεύω την εστία της εκάστοτε ομάδας που υπηρετώ.»