Super League: Μια ανάσα από την απόκτηση του Ουρουγουανού Ζαν Μπαριέντος η Ξάνθη

 

Με ταχείες κινήσεις η Ξάνθη προχωράει την περίπτωση του Ζαν Μπαριέντος, που πολύ σύντομα αναμένεται να αποκτηθεί κι επίσημα από τους Ακρίτες.

Ο Ουρουγουανός εξτρέμ θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο αντικαταστάτης του Κίκε Μπουλά στα «φτερά» της επίθεσης της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς.

Οι Ξανθιώτες έδειξαν το ενδιαφέρον τους, προσέγγισαν την πλευρά του παίκτη και σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, βρίσκεται μια «ανάσα» από την απόκτησή του.

Ήδη το θέμα απασχολεί αθηναϊκές εφημερίδες και ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες σύντομα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις, με την Ξάνθη να κάνει την πρώτη της κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι του χειμώνα.

Ο Ζαν Πιέρ Αγκουστίν Μπαριέντος Ντίας, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι 28 χρονών (γεννημένος στις 16/09/90) και έχει ολοκληρώσει τη σεζόν με τη Ρασίνγκ στην πατρίδα του και μετρώντας 22 συμμετοχές και 3 γκολ.

Ο Μπαριέντος έχει αγωνιστεί εξάλλου στο παρελθόν στις Γκιμαράες (2011-2015), Βίσλα Κρακοβίας (2015), Ρασίνγκ (2015/16), Ολίμπο (2016) και Μελγάρ (2016/18), συνδυάζοντας την ευρωπαϊκή εμπειρία με αυτή από τα πρωταθλήματα του Περού και της Αργεντινής. Συνολικά στην καριέρα του ο Ουρουγουανός εξτρέμ έχει παίξει σε 260 παιχνίδια με 31 γκολ και 13 ασίστ.