Γ’ Εθνική: Πάλεψε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αλλά δεν μπόρεσε να ανακόψει το σερί της Καβάλας και τον Μαρκόπουλο

 

Δεν τα κατάφερε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κόντρα στην φορμαρισμένη και φιλόδοξη Καβάλα του Πάυλου Δερμιτζάκη και ηττήθηκε με 0-2 μένοντας στο -8 από την ζώνη του υποβιβασμού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η Καβάλα ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα από την έναρξη της αναμέτρησης μέχρι το τέλος, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Ντίνος Αρβανίτης σε τόσο καλή μέρα, το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν μεγαλύτερο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για ακόμα μια φορά του ΑΟΚ ήταν ο πρώην φορ Πανθρακικού και Δόξας Δράμας Κώστας Μαρκόπουλος που βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μπροστά στους περίπου 150 Καβαλιώτες που βρέθηκαν στο γήπεδο να πανηγυρίσουν ακόμα μια επιτυχία της αγαπημένης τους ομάδας που έκανε σερί 7/7 και βρίσκεται στο -1 από τον Νέστο. Από την άλλη o Εθνικός προσπάθησε πάρα πολύ, εξουδετέρωσε τα ατού του Δερμιτζάκη στο πρωτο μέρος, αλλά η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων ήταν εμφανής και έτσι ήρθε η 3η εντος έδρας ήττα και έμεινε στους 9 βαθμούς (Φώτο Πρωινή, Τάσος Πατσίδης).

Η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκει στους γηπεδούχους με τον Καρακασίδη στο 3′ που σούταρε μόλις αουτ, με τους καβαλιώτες σε φαουλ του Γιατσίνοβιτς στο 9’ και σουτ του  Τσούτση στο 17’ να φεύγουν αουτ. Ο Εθνικός ενόχλησε στο 24′ αλλα το σουτ του Μαρασλή έφυγε άουτ, όπως και η κεφαλιά στο 40′ του Πεταλωτή που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Τσαπάνη.

Η Καβάλα ανέβασε ρυθμούς στην επανάληψη και αφού απείλησε με κεφαλιές του προωθημένου Γαβριηλίδη στο 51’ και το 53’ που απέκρουσε ο Αρβανίτης, άνοιξε το σκορ με τον Μαρκόπουλο στο 58’ με κεφαλιά του Μαρκόπουλου ύστερα από σέντρα του Ζέρη. Το γκολ αυτό έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στον ΑΟΚ που έχασε στα επόμενα λεπτά δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Τσούτση στο 62′ και Τουμανίδη στο 63′ που βρήκε και το δοκάρι του Αρβανίτη που έδιωξε την μπάλα κόρνερ.  Το 0-2 έγινε στο 76’ και πάλι με τον Μαρκόπουλο που αξιοποίησε με το κεφάλι σέντρα του Τσούτση γράφοντας το τελικό 0-2. Ο Εθνικός απλά προσπάθησε με σέντρες με τον Σωτηράκη στο 83′ να έχει μια κεφαλιά άουτ. Τελευταία ευκαιρία αυτή του ΑΟΚ στο 87′ σε φάουλ του Παπαδόπουλου τον Γαβριηλίδη να αστοχεί από κοντά στο ριμπάουντ.

Επόμενος αγώνας για τον Εθνικό το 2019 στο φινάλε του α’ γυρου αυτός στην Χρυσούπολη με τον Κεραυνό Πέρνης και την Καβάλα να φιλοξενεί την Ασπίδα Ξάνθης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Φλώρος): Αρβανίτης, Δορουδιγένης, Μαλτέζος, Πεταλωτής (39’ Τσαπάνης), Σωτηράκης, Γκουντενούδης, Γκαβανόζης, Κούπας (77’ Δεδελούδης), Γκαϊδατζής, Καρακασίδης  (77’ Γεωργατζόπουλος), Μαρασλής (65’ Κολονέρος).

ΚΑΒΑΛΑ (Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης (89’ Μπλιός), Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γεμιστός (77’ Παπαδόπουλος), Ψάλτης, Τσούτσης, Μαρκόπουλος (84’ Τόσκας), Γιαντσίνοβιτς (56’ Βαλαβανόπουλος).