«Ντεζαβού» Ξάνθης στη Ριζούπολη! Ανέστησε ξανά τον πεθαμένο Απόλλωνα και απομακρύνθηκε από την έξοδο στην Ευρώπη

Αυτό το έργο το έχει ξαναζήσει η Ξάνθη στη Ριζούπολη. Και παλιότερα αλλά και πέρυσι. Η ίδια με φιλοδοξίες Ευρώπης, πήγε να αντιμετωπίσει την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος, που δεν είχε νίκη ως σήμερα. Και κατάφερε να επιστρέψει στην Θράκη με σκυμμένο το κεφάλι.

Η Ξάνθη αν κέρδιζε τον ουραγό και χωρίς νίκη Απόλλωνα θα σκαρφάλωνε πεντάδα μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου και δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός (κι ίσως η ΑΕΚ) δεν θα έχουν δικαίωμα εξόδου στην Ευρώπη, θα είχε κάνει αποφασιστικό βήμα για την πέμπτη ευρωπαϊκή έξοδο της ιστορίας της. Ωστόσο πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση, ηττήθηκε από τον Απόλλωνα και δεν εκμεταλλεύθηκε το στραβοπάτημα του Άρη που υποδέχεται την άλλη Κυριακή, βλέποντας να την προσπερνά πλέον ο Παναιτωλικός.

Τις δυο ομάδες χώρισε ένα τέρμα του Μπεντινέλι στο δεύτερο ημίχρονο, ο οποίος μάλιστα το πανηγύρισε έξαλλα τρέχοντας στην κερκίδα, βγάζοντας φανέλα και εισπράττοντας την κιτρινη κάρτα του διαιτητή.

Από την αρχή του αγώνα, οι γηπεδούχοι φάνηκαν να μπαίνουν πιο δυνατά ενώ αντίθετα η Ξάνθη προσπαθούσε να βρεί τα πατήματά της, μέχρι και το πρώτο μισάωρο. Από κει και έπειτα ξεκίνησε να ανεβάζει στροφές η Ξάνθη. Μάλιστα η πρώτη σημαντική τελική της πραγματοποιήθηκε στο 35ο λεπτό, αποτυπώνοντας το πόσο ανιαρά είχε μπεί στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη.

Από την άλλη ο Απόλλωνας, πίεσε πιο πολύ, είχε τη κατοχή και δημιουργούσε φάσεις. Η κατοχή μάλιστα ήταν σε κάποιες στιγμές σε υψηλά ποσοστά υπερ των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο με τον Απόλλωνα να μπαίνει πιο δυναμικά. Έτσι φτάνουμε στο 59ο λεπτό όπου ο Μπετινέλι μετά από μία συνεργασία με τον Σικαμπάλα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς. Από κει και πέρα ο Ράσταβατς, έκανε κάποιες αλλαγές για να τονώσει την μεσοεπιθετικά την ομάδα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Κάστρο. Αυτό δεν άλλαξε τη ροή του αγώνα, παρά την άνοδο της Ξανθης όσον αφορά την απόδοση της σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και μετά το γκολ που δέχτηκε.

Το σκορ έμεινε 1-0, και ο Απόλλωνας πήρε τη πρώτη του νίκη για φέτος όπου την έψαχνε εδώ και 13 αγωνιστικές.
Η Ξάνθη με μία πολύ κακή εικόνα, έδειξε να μην εμφανίζεται σε κανένα διάστημα σοβαρή να απειλήσει την αντίπαλό της.

Η Ξάνθη έχασε και άλλο έδαφος στη μάχη της 5ης θέσης, και μετά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής καθώς ο Παναιτωλικός σκαρφάλωσε στην 5η θέση με 21 βαθμούς. Πλέον η βαθμολογία ως έχει :

4) ΑΕΚ 23*
5)Παναιτωλικός 21
6)Παναθηναικός 19*
7)Άρης 19
8)Ξάνθη 19
9)Αστέρας Τρίπολης 18
10)ΑΕΛ 17*

Με αστερίσκο * οι ομάδες που δεν έπαιξαν ακόμη την 14η αγωνιστική.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γεώργιος Βρέσκας. Η διαιτησία δεν φάνηκε να ευνοεί κάποια από τις 2 ομάδες, καθώς και ο ρυθμός του αγώνα ήταν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με το 4-2-3-1 ξεκινόντας στην βασική ενδεκάδα τους Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Συλλά, Λισγάρας, Τζουρίτσκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Σαρπόνγκ (76′ Καμαρά), Καντά, Μπρίτο (46′ Κάστρο), Γέντρισεκ.

Από την άλλη ο Μπάμπης Τεννές, παρέταξε την ομάδα του σε σύστημα 4-3-3, ξεκινόντας βασικούς τους :Χουάντερσον, Κοντοές (39′ Κύργιας), Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Οριχουέλα, Κονέ, Γκίνο(Ντούρσο 77′), Ακόστα, Νεφετερίκο(49′ Σικαμπάλα) ,Ελ Χελγουέ και Τόμας.